Digitale Gemeente Houten

Jubileumconcert Cantate Kamerkoor Houten

zondag 21 oktober 2007 - Bron: C.Veerman

Op 10 en 11 november aanstaande verzorgt het Cantate Kamerkoor Houten het jubileum-concert onder de titiel In het spoor van Buxtehude. Het 15 jarig bestaan van het koor valt samen met het Buxtehude jaar dit jaar is het driehonderd jaar dat deze voorloper van Bach is overleden. Reden om een programma rondom deze componist samen te stellen en daarbij ook te zoeken naar feestelijke klanken. Die menen wij gevonden te hebben in de Paukencantate van Bach, een wereldlijke cantate waarin paukenslag en trompetgeschal het feestgevoel luister bijzetten. Van Buxtehude staat het motet Nimm von uns Herr op het programma, en verder wordt van Telemann uitgevoerd de cantate: Herzlich tut mich verlangen.
Als vanouds wordt het koor begeleid door het instrumentaal ensemble Arezzo, en zijn vier professionele solisten aanwezig voor de arias en recitatieven. Stefanie True (sopraan), Valérie Friesen (alt), Joost van Velzen (tenor) en Bastiaan Witsenburg (bas) hebben hun medewerking toegezegd.
Voorafgaand aan de concerten in Nederland zal dit programma ook in Gent en Mechelen te horen zijn, waarheen het koor zijn eerste concertreis zal maken van 25 tot 28 oktober aanstaande.

Zaterdag 10 november, 20.15 uur: Nicolaaskerk, Nieuwegein Zondag 11 november, 15.30 uur: RK-Kerk te Houten

De voorverkoop is gestart. Nadere informatie en voorverkoopadressen zijn te vinden op de website www.houten.com/ckh.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).