Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 3 oktober 2007

Extra voorstellingen energieke theatershow Mayumana in Theater Fabriek Amsterdam

Internationale theatershow Mayumana nu voor de eerste keer op tournee door Nederland.

Op 10 en 11 november komt Mayumana terug in de Theater Fabriek Amsterdam.

Amsterdam is gek op Mayumana en die liefde is wederzijds. Wegens zeer goede kaartverkoop was eerder al besloten om extra voorstellingen te boeken in Oss. En nu komt Mayumana ook terug in Theater Fabriek Amsterdam voor twee exclusieve optredens. De robuuste en industriële uitstraling maakt de Theater Fabriek het perfecte onderkomen voor Mayumana. In maart 2004 werd het theater op spectaculaire wijze door Mayumana geopend, en heeft als eerste show 5 maanden lang het publiek in beweging weten te houden.

Het dynamische theaterensemble origineel uit Tel Aviv was in 1999 voor het eerst buiten Israël te zien op het Holland Dance Festival in Den Haag en keerde in de jaren daarna regelmatig op Nederlandse bodem terug. Weken achtereen beleefde deze wervelende show uitverkochte zalen in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Voor het eerst maakt Mayumana nu een uitgebreide tournee door ons land. Emmers, dranghekken, steelpannen, olievaten en vuilcontainers slepen de tien artiesten van Mayumana met zich mee. Van Eindhoven naar Zaandam en van Zoetermeer naar Oss. Maar wat ze vooral in hun bagage hebben is plezier, onstuimige dynamiek, spetterende dans en verrassende humor.

Mayumana balanceert op kolderieke wijze op de grenzen van percussie, dans en mime. Hun show is een smeltkroes van slagwerk, beweging en virtuositeit. Bij Mayumana de naam is afgeleid van het Hebreeuwse woord voor vaardigheid skills . Niets is wat het lijkt. Emmers zijn t ene moment maskers en t andere moment trommels. Zagen en boormachines worden instrumenten. Alles is geschikt om muziek te maken, zelfs het eigen of andermans lijf. Gesproken wordt er vrijwel niet en als het gebeurt, dan klinkt t als muziek. Want Mayumana is vermaak voor iedereen, in elke taal, van elke leeftijd. Al meer dan vier miljoen mensen kunnen daar van meepraten. Want niet alleen hier is het gezelschap geliefd. Iedereen op de wereld is gek op Mayumana. En de bekroning op hun creatieve missie is dat in maart 2007 Mayumana in première is gegaan off Broadway, New York.

Mayumana is in 1996 opgezet door de Israëlische drummer Boaz Berman en de uit Amerika afkomstige musicaldanseres Eylon Nofar. Zonder een cent subsidie of sponsoring gingen ze aan de slag met hun theaterdroom. Uit meer dan 7000 mensen werden 54 kernleden gekozen voor de Mayumana-familie. Niet altijd de beste drummers of beste dansers. Berman en Nofar zochten blije karakters, mensen met uitstraling. Zo ontstond een multicultureel gezelschap van mensen met totaal verschillende achtergronden. Op het podium van het eigen theater, een oude loods in de havenplaats Jaffa (een paar kilometer buiten Tel Aviv), verschenen een computerprogrammeur en Israëls kampioen pijl-en-boogschieten naast een tourguide en een flamencodanseres.

Inmiddels komt de droom die Boaz Berman en Eylon Nofar eertijds hadden redelijk uit. Mayumana telt nu vijf voortdurend van samenstelling wisselende groepen, die over de hele wereld uitwaaieren om hun vrolijke, swingende show te presenteren met meer dan 4 miljoen bezoekers wereldwijd. Zomer 1999 reeds startten de oprichters in Jaffa een eigen opleiding vol muziektheorie, yoga, hiphop, improvisatie en acrobatiek. Waar ter wereld ze optraden, organiseerden ze audities om nieuwe mensen vol individueel talent en bruisende persoonlijkheid te vinden. Uit Zwitserland, Amerika, Spanje, Nederland, Argentinië, Engeland en Brazilië komen de huidige artiesten. En de een werd geboren in Japan en groeide op in Taiwan, de ander heeft een Mexicaanse moeder en Israëlische vader. Maar allemaal spreken en verstaan ze de universele taal van show en theater. Van Mayumana!

Op 10 en 11 november staat Mayumana in Theater Fabriek Amsterdam

Kaarten zijn te verkrijgen via de TopTicketLine telefoon: 0900 300 5000 (45cpm) of www.topticketline.nl

Mayumana is dit najaar van 21 september t/m 15 november te zien als een tour langs de grotere Nederlandse theaters in Oss, Hoogeveen, Eindhoven, Amersfoort, Zaandam, Alkmaar, Gouda, Apeldoorn, Venlo, Amsterdam en Zoetermeer. Kaarten voor Mayumana zijn te koop aan de kassa van de theaters. Voor kaartverkoop en meer tourinfo kijk op www.mayumana.com

Voor meer persinformatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Guillemette Philips-Thole van M-Visible,

020-4353010 email; guillemette@m-visible.nl of info@m-visible.nl. www.m-visible.nl