Ingezonden persbericht


Vooraankondiging

Landelijk Symposium Nederlandse Hypofyse Stichting

De Nederlandse Hypofyse Stichting organiseert op: zaterdag, 10 november 2007 van 09.00 - 17.00 een landelijk symposium in het Nieuwegeins Business Center te Nieuwegein met als titel: "Het leven centraal en niet de kwaal"

De Stichting is een landelijke organisatie, gericht op de belangenbehartiging van patiënten met een hypofyseaandoening. Doel van de Stichting is het bereiken van zoveel mogelijk patiënten met een hypofyseaandoening en het behartigen van hun belangen. Het bevorderen van het bewustzijn van de samenleving in zake hypofyseaandoeningen, ter bevordering van een snellere diagnosestelling. De Stichting groeit de laatste jaren enorm. Dat betekent dat hypofyseaandoeningen steeds meer ontdekt worden. Het gaat hier om de volgende aandoeningen: Acromegalie, Prolactinoom, Diabetes Insipidus, Syndroom van Sheehan, Syndroom van Cushing, Panhypopituïtarisme en Craniofaryngeoom. Het gaat hier om zeldzame aandoeningen die voor patiënten enorme invloed kunnen hebben op de kwaliteit van leven.

Dit symposium is met name bedoeld voor patiënten met een hypofyseaandoeningen en hun naasten maar ook voor professionals die te maken hebben te maken hebben met hypofyse aandoeningen en de behandeling en zorg daarvan.

Naast een inspirerend plenair programma over kwaliteit van leven en multidisciplinaire samenwerking zal een groot aantal medische deskundigen uit Nederland op deze dag workshops en lezingen verzorgen over interessante onderwerpen. De focus komt onder andere te liggen op:
. Niet hormoonproducerende hypofyseaandoeningen
. Osteoporose en bewegen

. Seksualiteit

. Invloed hypofyseaandoeningen op de naasten/familie
. Nieuwe ontwikkelingen diagnostiek en behandeling
. Psychische gevolgen hypofyseaandoening

. Laatste ontwikkelingen van alle aandoeningen
. Testosterontherapie

. Operatieve behandeling

De Stichting organiseert ieder 1 ½ jaar een dergelijk symposium. De ervaring leert dat deze dag iedere keer weer door meer dan 500 personen wordt bezocht.

Noot voor de redactie,