Ingezonden persbericht


Coole jongerenvoorstellingen in de Agora

Niet alleen volwassenen en kinderen, maar ook jongeren kunnen uit hun dak gaan in de Agora. Dit nieuwe theaterseizoen hebben we spannende, coole, shockerende en humoristische voorstellingen geprogrammeerd. Nieuwsgierig geworden? Hieronder zijn alvast drie voorstellingen voor jullie uitgelicht.

Tapkids

"Our town fell in love with Tap Kids!" schreef een enthousiaste New Yorkse recensent na het zien van de acht tappende jongeren. Niet alleen hun thuisbasis New York hebben ze veroverd, overál laten de enthousiaste tappers een hevig tapvirus achter. Hun show is vet, urban en cool. En zeer aanstekelijk! De stevige soundtrack, van r&b tot big band, draagt daaraan ook een steentje bij. De Tap Kids zijn entertainers in hart en nieren en zetten elke zaal op z'n kop. Hun tapkunsten zijn weergaloos, hun energie tomeloos. Vergeet stijldansen, vergeet ijsdansen, want Nederland is klaar voor een zinderende tapdansrage!

Zaterdag 10 november 2007 om 19.30 uur

Daggoedays
rZpkt

Daggoedays (dagen van de hond) is een komedie over twee jongens die een bank ingaan om er een rekening te openen. De anderen in de bank zijn er van overtuigd dat ze hem komen overvallen. Binnen de kortste keren zijn de twee hoofdpersonen de daders in een gijzelingsdrama, moeten ze onderhandelen over pizza's en vluchtauto's en wordt hen min of meer een buit opgedrongen. Wat ze ook schreeuwen, wat ze ook melden... niemand gelooft dat ze geen criminelen zijn.

Vrijdag 16 november 2007 om 19.30 uur

Compagnie Accrorap
Histoires.com

De Franse Compagnie Accrorap zorgt met zijn befaamde acrobatische hiphopkunsten de laatste jaren in de Nederlandse theaters voor het nodige spektakel. Brahim Bouchelaghem, een van de beste hiphopdansers in Frankrijk, danst in 'ZAHRBAT' het verhaal van zijn vader. Zahrbat betekent 'hij die beweegt'. Gepassioneerd danst hij de herinneringen aan het nachtelijke leven van zijn vader die van goktafel naar goktafel trok, op zoek naar spanning. In 'HISTOIRES.COM' verpakt Choreograaf Kader Attou korte verhalen in acrobatische, soms clowneske, dan weer poëtische hiphopdans.

Vrijdag 2 mei 2008 om 20.15 uur


---

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op ma t/m za van 11.00 - 15.00 uur. Of telefonisch te reserveren op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.


---- --