Warchild


Onverwachte ontmoetingen

Stichting de Vrolijkheid, partnerorganisatie van War Child, organiseert het project `CultuurCoupé, onverwachte ontmoetingen onderweg'. Jonge kunstenaars met een vluchtelingenachtergrond reizen per bus, boot, trein en tuktuk door Nederland. Onderweg verrassen ze reizigers met korte optredens, bijzondere verhalen, gedichten en nog veel meer. Dus kijk niet raar op als je ineens wordt verrast.

Wanneer en waar kun je de komende weken voor verrassingen komen te staan?
Op zaterdag 10 november in de trein op het traject Arnhem - Winterswijk. In het Museum van Moderne Kunst in Arnhem wordt de dag feestelijk afgesloten.

Op zaterdag 24 november in de trein van Noord-Holland naar Groningen. De dag eindigt met een workshop in het Groninger Museum. De jonge kunstenaars leggen hun onderweg gemaakte kunstwerken voor aan de experts.

Stichting de Vrolijkheid, partnerorganisatie van War Child, organiseert het project CultuurCoupé, onverwachte ontmoetingen onderweg.

War Child en Stichting de Vrolijkheid
Ook in Nederland leven kinderen met oorlogservaringen. We spreken dan over kinderen van asielzoekers. Velen hebben indringende ervaringen achter de rug en hun vertrouwde leven en omgeving achter zich moeten laten. Vaak volgt een onzeker bestaan in Nederland.

War Child ondersteunt sinds 2005 het werk van de Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid. De Vrolijkheid is een netwerk van theatermakers, kunstenaars, vrijwilligers en deskundigen dat zich inzet voor een veilige en vrolijke toekomst van jonge vluchtelingen. De stichting organiseert creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren in ongeveer 20 asielzoekerscentra in Nederland. Doel van de Vrolijkheid is de kinderen nieuwe positieve ervaringen te bieden om zo hun veerkracht te versterken.

Wil je meer informatie over CultuurCoupé, klik hier (PDF, 400 kb) Wil je meer informatie over Stichting de Vrolijkheid, klik hier