Gemeente Den Haag

Hier een koele opvangplek voor verdwaalde eskimos?

Aanstaande zaterdag 10 november gaat de gemeentelijke campagne voor samenspraak in Erasmusveld/ Leyweg van start in Winkelcentrum Leyweg. De Razende Reporter, het beeld van de campagne, is dan in levende lijve aanwezig in Winkelcentrum Leyweg. Hij stelt het winkelende publiek daar vragen die betrekking hebben op de toekomst van hun wijk. Ook vinden er om 12.00 uur en 13.00 uur vanaf de Emmauskerk begeleide wandelingen door het gebied plaats, en is het informatiecentrum open voor vragen, suggesties en opmerkingen.

Een rustgevend autokerkhof in het winkelcentrum?, Daar ergens een krokodillenzwembad? Deze en andere prikkelende vragen stelt de Razende Reporter de voorbijgangers in de omgeving van Erasmusveld/ Leyweg. Ook vanaf grote borden langs de kant van de weg vraagt hij of de bewoners misschien een beter idee hebben voor de wijk. Met deze vragen van de Razende Reporter roept de gemeente Den Haag bewoners van het gebied Erasmusveld en de Leyweg op mee te denken over de toekomst van hun wijk. Welke veranderingen zijn nodig om ervoor te zorgen dat het gebied ook in de komende jaren prettig is om te wonen en te werken? Ook figureert de Razende Reporter in een aantal commercials op RTV West.

Het gebied rond het Erasmusveld en de Leyweg is onderwerp van een van de negen Masterplannen van de Structuurvisie Wereldstad aan Zee. Over een aantal onderwerpen kunnen bewoners en andere belanghebbenden de gemeente adviseren. Via enquêtes en bijeenkomsten over verschillende onderwerpen kan iedereen meedoen. De ideeën van bewoners en betrokkenen gebruikt de gemeente bij het maken van de verdere plannen. Op de site www.ikhebeenbeteridee.nl. staat meer informatie. Op deze site is ook de enquête en een discussieforum te vinden.

Meer weten over de ideeën van de gemeente, over het programma of over de campagne? Kijk op: www.ikhebeenbeteridee.nl.