Gemeente Maassluis

Nieuwe tentoonstelling in stadhuis Maassluis

werk van Paul Stamps.jpg

Paul Stamps: Reliefs

Het stadhuis van Maassluis wordt van 10 november tot en met 6 december 2007 opgeluisterd met een aantal reliefs van kunstenaar Paul Stamps. In de expositie wisselt Stamps felgekleurde composities af met werken in zwart-wit.

De reliefs zijn de meest recente werken van Paul Stamps. Er komen elementen van eerdere periodes in terug. De werken zijn vervaardigd uit houten platen. Sommige werken verwijzen naar de invloedrijke twintigste-eeuwse kunstenaars als Kasimir Malevitsj, terwijl andere reliefs actuele themas aansnijden.

De tentoonstelling kan bezichtigd worden tijdens de openingsuren van het stadhuis: maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.30 uur.

Meer over Paul Stamps

Paul Stamps (1946) begint halverwege de jaren zeventig met beeldende kunst en experimenteert met verschillende kunstvormen. Hij start als klassiek beeldhouwer en maakt een grote diversiteit aan sculpturen uit chamotte, brons, koper en metaal, waarmee hij verschillende prijzen wint.

Half jaren tachtig begint Stamps zijn zoektocht naar een nieuwe manier om zich uit te drukken en komt tot een zeer persoonlijke geabstraheerde reliëfvorm met figuratieve elementen. Na deze - zeer productieve - periode in gips raakt hij opnieuw geboeid door de beeldhouwkunst. Uit materialen als albast, kalksteen en serpentijn creëert hij nu beelden in gestileerde organische vormen, geïnspireerd op het werk van kunstenaars als Henry Moore.

Na het millennium maakt Stamps weer een grote ommezwaai; nu naar de conceptuele kunst. In zijn soms manshoge houten sculpturen of sculptuurgroepen neemt hij de moderne beeldtaal van de reclame, logos en verkeersborden onder de loep.

www.paulstamps.nl