CNV in actie bij CDA partijcongres

08/11/2007 13:01



CNV



Ruim 150 CNV'ers zullen zaterdag 10 november een beroep doen op de afgevaardigden op het CDA partijcongres. CDA leden kunnen met een duidelijke uitspraak over het ontslagrecht de ontstane impasse doorbreken. René Paas: "Er rust een grote verantwoordelijkheid op het CDA congres. Het ontslagvoorstel helpt niet meer mensen aan werk, kwetsbaren verliezen makkelijker hun baan en er ontstaat meer onzekerheid. Dit is niet de samenleving waar het CNV, en volgens mij ook het CDA, voor staat. Daarom komt het CNV in actie."

Vanaf 08.00 uur delen leden van het CNV brieven uit aan de congresgangers in een picketline. Rond 09.00 uur deelt René Paas een uitvergrote brief uit aan CDA voorzitter Peter van Heeswijk. Daarna zal Paas tussen half 10 en half 11 namens het CNV het woord voeren tijdens het CDA congres. Aan het eind van de ochtend stemt het congres over de ingediende resoluties over het ontslagrecht. De FNV is ook aanwezig met koffie met ontslagroomgebak en luistert de actie op met muziek.

Paas wil zich richten tot het partijcongres, omdat "versoepeling van het ontslagrecht niet is terug te vinden in het CDA verkiezingsprogramma en veel CDA' ers vinden dat participatie belangrijk is, maar dat dit niet wordt bereikt door mensen makkelijker te ontslaan." De CDA-fractie heeft bij monde van fractievoorzitter Van Geel aangegeven dat het plan zoals dat er nu ligt, aangepast moet worden. Ook minister Donner heeft dit in een spoeddebat toegezegd. Het CDA congres heeft de sleutel in handen om een slechter ontslagrecht te voorkomen en richting te geven aan de wijzigingen. Het CNV zal ook actievoeren bij het ChristenUnie congres op 17 november. Op 24 november voeren CNV, FNV en MHP actie tijdens grote regionale manifestaties in Rotterdam, Groningen en Zutphen.

Programma
08.00-09.30 uur Start picketline, uitdelen brieven
09.00-09.10 uur Overhandiging van brief René Paas aan voorzitter Peter van Heeswijk 09.30-10.30 uur Discussie René Paas met Piet Hein Donner tijdens actualiteitendebat 11.45-13.15 uur Resoluties inzake ontslagrecht worden in stemming gebracht





http://www.cnvinactie.nl