Gemeente Wageningen

College zet mantelzorgers in het zonnetje op de Dag van de Mantelzorg

Zaterdag 10 november 2007 is het de Landelijke dag van de mantelzorg. Onder mantelzorg verstaan we de zorg die mensen bieden aan een naaste.

Deze zorg wordt geboden door mensen die al voor het ontstaan van de zorgvraag een bepaalde sociale relatie met elkaar hadden. Hierbij gaat het om het bieden van zorg die qua duur en intensiteit de normale zorg overstijgt en waardoor andere maatschappelijke verplichtingen of persoonlijke voorkeuren in de knel kunnen komen. Het betreft zorg voor langere tijd en voor minimaal 8 uur per week.

De landelijke mantelzorgdag is bedoeld om aandacht voor mantelzorg te vragen en mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Het beleid van het college van burgemeester en wethouders van Wageningen is erop gericht om mantelzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen. Op deze dag wil het college van B&W als blijk van waardering voor de grote inzet en belangrijke rol die mantelzorgers spelen, de Wageningse mantelzorgers door middel van een kleine attentie, in het zonnetje zetten.

Bij zo'n 57 Wageningse mantelzorgers wordt op 10 november een kleine attentie thuis bezorgd. Daarnaast zal een aantal collegeleden mantelzorgers thuis bezoeken en de attentie persoonlijk uitreiken.