Gemeente Montferland

Viering Dag van de Mantelzorg

Op zaterdag 10 november a.s. wordt in de gemeente Montferland de Dag van de Mantelzorg gevierd. Met verschillende activiteiten wordt aandacht gevraagd voor de zorg die mantelzorgers dagelijks leveren en worden mantelzorgers in het zonnetje gezet.

Iedereen die zorgt voor een zieke, dementerende of gehandicapte in zijn omgeving is mantelzorger. De zorg varieert van éénmaal per week tot 24 uur per dag en kan soms heel zwaar zijn. Mantelzorg is ook geen vrijwillige keus, maar komt voort uit de relatie met de zorgvrager. Stichting Welzijn Ouderen Montferland (SWOM), Steunpunt Vrijwilligerswerk Montferland en de VIT Oost-Gelderland hebben de handen ineen geslagen om de Montferlandse mantelzorgers eens in het zonnetje te zetten.

Dat verdient een bloemetje
Met behulp van advertenties en met hulp van zorginstanties zijn de afgelopen weken mensen opgeroepen om onder het motto Dat verdient een bloemetje mantelzorgers uit hun omgeving hiervoor op te geven. Op de Dag van de Mantelzorg, zaterdag 10 november, zullen deze bloemen vervolgens bij de mantelzorgers bezorgd worden. De bezorging daarvan wordt gedaan door medewerkers van de Gemeente Montferland. Zij hebben zich voor dit vrijwilligerswerk aangemeld in het kader van Make a Difference Day (MADD) een jaarlijks terugkerend landelijk evenement waarop tienduizenden Nederlands vrijwilligerswerk doen. Daarmee willen de medewerkers van de gemeente Montferland laten zien hoe belangrijk zij vrijwilligerswerk vinden. Weet u nog een mantelzorger die wel een bloemetje verdient dan kunt u dit nog tot 26 oktober melden bij de SWOM (0314) 66 42 33 of bij de VIT (0573) 43 84 00. Men kan ook gebruik maken van de advertentie op de gemeentepagina van het Montferland Journaal van week 42.

Verwenmiddag
Op zaterdagmiddag 10 november kunnen mantelzorgers deelnemen aan een verwenmiddag. Hiervoor zijn mantelzorgers van harte welkom vanaf 13.30 uur in Het Barghse Huus in s-Heerenberg. Zij kunnen deelnemen aan verschillende workshops: hapjes maken, cocktails maken óf flamengo dansen. Vervolgens kan iedereen genieten van de gemaakte hapjes, drankjes en van de dansers. Aansluitend volgt een optreden van Peter Borkes, muzikant en zanger uit s-Heerenberg. De middag wordt om ongeveer 17.00 uur afgesloten. Mantelzorgers moeten zich voor deze middag aanmelden; er zijn geen kosten aan ver-bonden. Aanmelden kan bij de steunpunten van de Stichting Welzijn Ouderen Montferland in het W. v/d Berghcentrum in s-Heerenberg, het Dorpshuis in Braamt, de Averhof in Beek en Kelsehof in Didam. Telefonisch aanmelden kan ook bij de VIT Oost-Gelderland tel.(0573) 43 84 00 of via email secretariaat@vitoost-gelderland.nl