Gemeente Zwolle

Zwolse mantelzorgers in het zonnetje

Datum uitgave Wijzerbericht: 10/17/2007

Mantelzorgers uit Zwolle worden zaterdag 10 november 2007, tijdens de Dag van de Mantelzorg, eens flink in het zonnetje gezet met een feestelijke middag in het Carolus Clusius College. Op het programma staan een veelzijdige theatervoorstelling en een High Tea met muzikale omlijsting. Bent u zelf mantelzorger of kent u iemand die mantelzorg verleent? Aanmelding voor de festiviteiten is nog mogelijk!

Dag van de Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige, onbetaalde en vaak intensieve zorg voor een ouder, kind, vriend of familielid. Het gaat om mensen die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend zijn. Om de mantelzorgers te herkennen en erkennen, is tien jaar geleden de Dag van de Mantelzorg in het leven geroepen.

Steunpunt

De mantelzorg betreft niet alleen volwassenen, maar ook jongeren; maar liefst één op de tien jongeren vervult thuis een extra zorgtaak voor iemand in het gezin! Mantelzorgers van alle leeftijden kunnen terecht bij het Steunpunt, onder meer voor een luisterend oor, bijeenkomsten en tips om de zorg vol te houden of juist even uit handen te geven. Zie ook de website: www.informelezorgzwolle.nl

Elk jaar heeft de Dag van de Mantelzorg een thema en in 2007 zal dit 'Mantelzorg en Werk' zijn. Ruim de helft van de werkende mantelzorgers ervaart de combinatie mantelzorg en werk als (erg) moeilijk. Tegelijkertijd geven de mantelzorgers aan dat het werk belangrijk voor hen is. Daarom zal er nog meer voorlichting moeten komen over regelingen zoals kort- en langdurig zorgverlof en parttime werken.

Aanmelden

De coördinatie van de (tiende) Zwolse Dag van de Mantelzorg is in handen van het Steunpunt Informele Zorg in samenwerking met lokale zorgaanbieders: Frion, Zorgspectrum Het Zand, MEE IJsseloevers, Isala Ouderenzorg, Driezorg en Zorgcombinatie Zwolle. Aanmelden is nog mogelijk via (038) 422 52 00 (Marrinda Mensink, Steunpunt Informele Zorg Zwolle) of digitaal via de website.

Bron: afdeling communicatie
Datum van 16-10-2007 tot 15-11-2007