Gemeente Medemblik

Uitnodiging Wmo-markt

Op zaterdag 10 november aanstaande, organiseert de gemeente Medemblik in samenwerking met PRIMO nh een Wmo-markt onder het motto Wij Manifesteren Ons. De markt wordt gehouden van 9.00 tot 13.00 uur en vindt plaats in MC De Muiter, Admiraliteitsweg 6A in Medemblik.

Wat houdt de Wmo in?
Alle gemeenten in Nederland moeten voor het jaar 2008 en verder, een Wmo-beleid geformuleerd hebben. Een van de kernpunten van de Wmo is dat iedereen in de samenleving moet kunnen meedoen. Dat geldt dus zowel voor jongeren als voor ouderen, voor mensen die beperkingen hebben bijvoorbeeld door een ziekte of handicap, maar ook voor mensen die een leefbaar dorp of een prettige buurt willen hebben, waar nog aandacht en zorg is voor elkaar. Waar mensen mee willen investeren in het versterken of het behoud van een goed woon- en leefklimaat, in onderling contact en saamhorigheid.

Veranderingen
Door de Wmo kan er het een en ander in het beleid gaan veranderen, zoals nieuwe aandachtsvelden, het versterken van de betrokkenheid en eigen verantwoordelijkheid van burgers en maatschappelijke organisaties en het vernieuwen van de wijze van subsidiering. Wat kan dat betekenen voor burgers en organisaties? Wat kan de gemeente Medemblik hierin het beste doen? In ieder geval staat vast dat de gemeente in het beleid aandacht zal besteden aan het stimuleren en ondersteunen van activiteiten en initiatieven vanuit de bevolking zelf.

Wat valt er te beleven?
Tijdens de Wmo-markt presenteren allerlei sociale, culturele en maatschappelijke organisaties zich aan de inwoners van de gemeente Medemblik en ook aan elkaar. Zij laten zo concreet mogelijk zien, wat zij doen voor de bevolking en wat de betekenis en het belang van hun activiteiten is. Zij kunnen ook informatie verstrekken, zichzelf promoten en antwoorden geven op gestelde vragen. De markt wordt omlijst met verschillende leuke activiteiten en acts.

Alle inwoners van de gemeente Medemblik, van heel jong tot heel oud, zijn van harte welkom in MC De Muiter.