Ingezonden persbericht


Nieuw initiatief van PhiladelphiaSupport

Ontmoetingsdag kinderen van ouders met een verstandelijke beperking

Het gebeurt nogal eens dat mensen met een verstandelijke beperking kinderen krijgen die zelf die beperking niet hebben. Dat kan een diep ingrijpende ervaring zijn. Op zaterdag 10 november organiseert PhiladelphiaSupport een ontmoetingsdag waar kinderen van een vader en/of moeder met een verstandelijke beperking hun ervaringen kunnen uitwisselen.

Contact doet goed
Opgroeien met ouders met een verstandelijke beperking gaat niet zonder slag of stoot. Vaak ervaren hun kinderen grote problemen op allerlei gebied. Zij voelen zich soms extra verantwoordlijk voor hun ouders, voelen zich eenzaam en dragen als zij eenmaal volwassen zijn hun jeugdervaringen nog steeds met zich mee. De ene keer kunnen kinderen die een ouder met een verstandelijke beperking hebben daar beter mee leven dan de andere. Contacten met lotgenoten kunnen helpen. PhiladelphiaSupport biedt kinderen die een vader en/of moeder met een verstandelijke beperking hebben op 10 november de mogelijkheid om hun ervaringen met elkaar te delen.

Ervaring
PhiladelphiaSupport is een belangenvereniging voor ouders van kinderen met een verstandelijke beperking. Maar ook voor broers en zussen is er volop aandacht, want opgroeien met een broer of zus met een verstandelijke beperking is anders dan opgroeien in een 'gewoon' gezin. Nieuw dit najaar is dat PhiladelphiaSupport ook start met bijeenkomsten voor kinderen van ouders met een verstandelijke beperking.

De plaats waar deze dag gehouden wordt is afhankelijk van de woonplaatsen van degenen die zich aanmelden. Wanneer u/jij uitgenodigd wilt worden voor deze dag, ga dan naar de website van PhiladelphiaSupport: www.philadelphiasupport.nl en klik op de knop 'kinderen van.'. Of neem contact op met Jonnie Bosch, tel. 038 331 05 56 of 06 515 595 40.

---- --