Ingezonden persbericht
Persbericht - 8 november 2007
Collega-koks kiezen Sergio Herman tot beste chef-kok
AMSTERDAM, 8 november 2007 - In Elsevier THEMA Aan Tafel is deze week bekendgemaakt welke chef-kok in 2007 door zijn collega's als beste is gekozen. De chef-koks staan niet meer anoniem in de keuken. Zij zijn sterren geworden voor wie gasten naar het restaurant komen.
Sergio Herman van driesterrenrestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis is bijna unaniem tot winnaar gekozen. 'Geweldig, het is altijd leuk een prijs te winnen, zeker als je collega's de jury zijn,' aldus Herman.
Jonnie Boer van de Librije in Zwolle, eveneens bekroond met drie Michelin-sterren, en Hans van Wolde van tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht zijn respectievelijk op de tweede en derde plaats op de ranglijst geëindigd.
In totaal is aan 237 koks gevraagd hun oordeel te geven over hun collega's. De koks die Elsevier heeft uitgenodigd deel te nemen aan de enquête hebben aantoonbare prestaties geleverd. Hun restaurant moet minstens één Michelin-ster hebben of zijn aangesloten bij een van de volgende organisaties: Alliance Gastronomique, Jeunes Restaurateurs d'Europe, Les Étapes du Bon Goût, Relais du Centre, Les Patrons Cuisiniers, Châteaux et Résidences Gastronomique of Euro-Toques.
De koks kregen een vragenformulier toegestuurd met daarin de vraag om hun vijf favoriete koks te noemen. In totaal hebben 181 chef-koks hun oordeel gegeven. Elke vermelding werd gewaardeerd met een punt en het totaal aantal punten bepaalde de positie op de ranglijst.
De gehele top-20 is te vinden in Elsevier THEMA Aan Tafel van deze week. Op www.elsevier.nl/kokstips kunt u terecht voor een overzicht van winkels waar de deelnemende koks hun ingrediënten en kookbenodigdheden kopen.
Ingezonden persbericht