FNV Horecabond: psychische en fysieke werkdruk horecapersoneel te hoog
08/11/2007 09:28
FNV Horecabond
FNV Horecabond: psychische en fysieke werkdruk horecapersoneel te hoog
Voor bijna de helft van het horecapersoneel is de psychische en fysieke werkdruk te hoog en 55% vindt dat de werkgever hier niets aan doet. Ook vindt 82% van het horecapersoneel dat de huidige horeca-cao niet voldoet. Dit blijkt uit onderzoek onder 4.000 horecawerknemers in opdracht van de FNV Horecabond.
De FNV Horecabond heeft door de Stichting Onderzoek Horeca, Recreatie en Catering (SOHRC) onderzoek laten doen naar de wensen van de werknemers in de horecasector. Met deze onderzoeksresultaten in de hand start de bond de komende maanden de cao-onderhandelingen voor een nieuwe horeca-cao die april 2008 in moet gaan.
De FNV Horecabond zal zich tijdens deze onderhandelingen hard maken voor betere arbeidsvoorwaarden voor de 302.000 werknemers in de horeca. In het onderzoek geeft 82% aan dat de huidige horeca-cao niet voldoet. De bond zet in op een loonsverhoging van 3,5% omdat de lonen van de meeste werknemers de afgelopen jaren slechts matig gestegen zijn ondanks een economische groei in de sector. Ook wil de bond meer zeggenschap van werknemers over arbeidstijden en werkroosters. Hiermee wil de bond een halt toeroepen aan de te hoge psychische (hectiek en agressie van klanten) en fysieke werkdruk (zwaar tillen, bukken en duwen/trekken) die werknemers ervaren. Door meer regelmaat en duidelijke afspraken over de te werken uren, waarbij de werknemer het laatste woord heeft over de inzetbaarheid, kan de werkdruk aangepakt worden tot een normaal en acceptabel niveau.
In de horecasector is het verloop van personeel groot. Op dit moment zijn er bijna 18.000 vacatures en is er bijna geen gekwalificeerd personeel te krijgen. Dit doet het imago en de kwaliteit van de sector geen goed. Het is daarom noodzakelijk dat de werkgevers investeren in hun personeel, zowel qua salariëring als qua scholing zodat werken in de horeca een 'gewone' baan wordt.