Gemeente Maastricht

Behandeling Spreidingsplan sportaccommodaties opgeschort

Nadere consultatie sportverenigingen

De besluitvorming door de gemeenteraad over het Spreidingsplan sportaccommodaties dat op 1 november 2007 werd gepresenteerd aan de Commissie Breed Welzijn, is door het college van B&W voorlopig opgeschort voor de periode van een of twee maanden. Het plan maakt veel reacties los binnen de Maastrichtse sportwereld. In de afgelopen dagen zijn er indringende, maar constructieve gesprekken gevoerd met enkele besturen van de betrokken verenigingen. Vanuit die verenigingen worden er relevante op- en aanmerkingen gemaakt. Eens temeer blijkt dat dit spreidingsplan qua beleving een bewogen dossier betreft.

Gelet op de reacties die de gemeente via de gesprekken met de verenigingen, maar zeker ook via het publiek en de politiek bereiken, is het wenselijk meer ruimte te creëren voor de bespreking van dit plan met de verschillende sportbesturen en de consultatieronde in zijn geheel af te ronden.

De verdere besluitvorming over dit plan was voorzien op 12 november a.s. in de raadscommissie Breed Welzijn en op 20 november a.s. in de gemeenteraad en wordt nu een of twee maanden verplaatst.

© 2007 Gemeente Maastricht