Ingezonden persbericht

Renger van der Zande

PERSBERICHT

Renger weer razendsnel op Paul Ricard

LE CASTELLET, 07 NOVEMBER 2007 - Renger van der Zande was gisteren weer razendsnel onderweg op Circuit Paul Ricard. Na zijn succesvolle GP2 test vorige week op de Zuid-Franse baan, was de Mercedes-Benz rijder dit keer door zijn eigen Prema Powerteam uitgenodigd hun Formule Renault 3.5 liter bolide aan de tand te voelen. Renger liet er woensdag geen gras over groeien. Ondanks een beperkte 'tracktime' van drie uur was Renger 's middags al snel lijstaanvoerder!

Op de High Tech Test Track in Le Castellet testen deze week alle World Series Formule Renault teams. Zo ook Renger's Prema Powerteam. Op uitnodiging van teambaas Angelo Rosin mocht Renger op dinsdagmiddag hernieuwd kennismaken met deze klasse na zijn eerdere test in 2005. Prema Power wilde graag het inzicht en de doortastende feedback van Renger gebruiken om hun wagen verder te verbeteren.

Onder zonnige omstandigheden legde Renger een compleet programma af. Halverwege de middag stapte de Trust-coureur over op nieuw rubber. Direct zette hij de toon door de snelste tijd op de klokken te zetten. Deze hield tot tien minuten voor het einde van de sessie stand. Renger zelf richtte zich aan het einde van de middag weer op een ander programma. Hij eindigde de dag uiteindelijk op een nette vierde positie.

RENGER VAN DER ZANDE: "Zo, dit was een productief middagje! Ik was maar ingepland voor drie uur rijtijd, maar we hebben de wagen toch best flink kunnen verbeteren. Mijn snelle tijd halverwege de middag was eigenlijk een bonus voor het team. Ik vond het leuk om weer eens in deze wagen te rijden en gelijk Prema te helpen."

Na alle data met het team nauwkeurig bestudeerd te hebben, vloog Renger vandaag weer terug naar Nederland voor een kort verblijf thuis. Aanstaande zondag reist de Nijmegenaar alweeer af naar Macau voor de F3 finale van 2007.

SPONSORS

PARTNERS

Totaalnet Internet

HWA Mercedes

Design is everything

Pro-Racing de autosport-specialist

Arai Helmets Europe

PTM Helmets

Velpprint

Blitz bestickering

RaceXpress

Officieel Playstation Magazine

Insight F1

Ger Peters Sportverzorging,

F1toGO