Digitale Gemeente Houten

Fietsersbond zorgt voor betere veiligheid fietsers!

dinsdag 6 november 2007 - Bron: Fietsersbond Houten

De afgelopen maanden heeft de Fietsersbond Houten diverse keren de gemeente Houten laten weten de veiligheidssituatie op de tijdelijke bruggen over de Noordelijke Rondweg en de Koppeling én op het Onderdoor onacceptabel te vinden. De aangebrachte tijdelijke platen op de bruggen én het Onderdoor waren veel te glad, vooral als ze nat waren. Er zijn daardoor enkele ongelukken gebeurd. Bij het Onderdoor was de verlichting verwijderd en is het betonnen wegdek aan beide zijden van de platen veel te ongelijk en dus gevaarlijk.

De gemeente heeft de afgelopen weken eindelijk op deze klachten van de Fietsersbond Houten gereageerd, helaas met beperkte verbeteringen op het Onderdoor.
Op de gladde platen op de drie genoemde plaatsen is nu asfalt aangebracht. De bruggen zijn daardoor bij gladheid stroever en dus veiliger. Ook is de verlichting onder het Onderdoor enigszins hersteld, maar nog niet aan weerszijden van het viaduct. Ook is het ongelijke wegdek op het Onderdoor nog niet verbeterd en blijft deze situatie een doorn in het oog van de fietsers en de Fietsersbond Houten. De fietsers worden toch al enorm benadeeld door alle werkzaamheden bij het station en het Rond: onvoldoende stallingen, omrijden, etc.

De Fietsersbond Houten blijft zich inzetten voor verdere verbeteringen voor fietsers in Houten!

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).