Moet je doen herzien: het antwoord op nieuw expressie-onderwijs

07/11/2007 08:00



ThiemeMeulenhoff



Een van de meest populaire expressiemethoden in het basisonderwijs, Moet je doen, is herzien. Het resultaat is een geheel vernieuwde methode die bestaat uit drie modulen: kunst & cultuur, muziek en beeldende vorming. De herziening is nu compleet verschenen en al het materiaal is verkrijgbaar.

Drie modulen
De nieuwe opzet van Moet je doen met drie modulen sluit volledig aan op de herziene kerndoelen voor kunstzinnige oriëntatie. Zo heeft een school met Moet je doen een compleet aanbod voor expressieonderwijs in handen, van groep 1 tot en met 8.

De kunst & cultuur module biedt projecten waarin zes kunstdisciplines afwisselend aan bod komen: dans, drama, audiovisueel, fotografie, literatuur en cultureel erfgoed. In de module beeldende vorming komen tekenen en handvaardigheid samen in inspirerende lessen. De module muziek biedt toegankelijke muzieklessen met veel nieuwe, eigentijdse liedjes.

Laagdrempelig en modern
Moet je doen is zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant verlevendigd en geactualiseerd. Moderne inzichten over ontdekkend leren en de ontwikkeling van creatieve competenties zijn belangrijke uitgangspunten van de herziening.

De herziene methode heeft laagdrempeligheid van expressielessen hoog in het vaandel staan. In alle drie modulen ligt de nadruk op 'grijpklare lessen'. De lessen liggen binnen het bereik van alle leerkrachten. Ze vergen een normale voorbereidingstijd, kunnen flexibel worden ingezet en gewoon in het klaslokaal worden uitgevoerd. Er zijn bovendien geen dure extra materialen nodig.





http://www.moetjedoen.nu