Ingezonden persbericht


Glasvezel en ICT toepassingen in het Leidse onderwijs

Feest van de Contents op 7 november in het onderwijsgebouw van het LUMC

De Stichting Leidse Infrastructuur Bundeling (SLIB) heeft een glasvezelnetwerk in Leiden gerealiseerd. Veel partijen - waaronder onderwijsinstellingen - zijn aangesloten, met in totaal 150 locaties. Op gebied van onderwijs is Leiden daardoor de meest 'verglaasde' stad van Nederland. De techniek van glas in combinatie met die hoeveelheid partijen, vormen een bron van mogelijkheden voor ICT- toepassingen in het onderwijs.

Het feit dat het glasvezelnetwerk is gerealiseerd, is aangegrepen om een feest te geven en de mogelijkheden van glasvezel te laten zien. Rond dat 'Feest van de Contents' vinden clinics plaats, waarin klassen uit het basis- en voortgezet onderwijs on line zijn met bijvoorbeeld de conservator van Naturalis, de stadsarcheoloog of een sterrenkundige. Andere toepassingen zijn een on line spreekuur met een wethouder of het op afstand besturen van een elektronenmicroscoop. Het gaat nadrukkelijk om plekken die niet toegankelijk zijn voor publiek.

Veel verschillende Leidse partijen bieden op deze wijze lesinhoud in een realistische context.

De deelnemers van SLIB zijn op dit moment de Gemeente Leiden, de Universiteit Leiden, SURFnet, Naturalis, zeven schoolbesturen. Het ROC Leiden en de Hogeschool Leiden zijn actief betrokken geweest bij de totstandkoming van het glasvezelnetwerk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Karin Smit

Blaauwberg, organiserend bureau

071 524 75 02

06 127 989 16

karinsmit@blaauwberg.nl

www.blaauwberg.nl

plaats en tijd

Het 'Feest van de Contents' vindt plaats op 7 november van 13.00 ( inloop ) tot 17.00 uur met daarna een afsluitende borrel.

8 verschillende sessies en 5 informatietafels waarbij de experts, maar ook een aantal leerkrachten en leerlingen aanwezig is om over hun ervaringen te vertellen.

LUMC Onderwijsgebouw (tussen LUMC en Naturalis in)

Hippocratespad 21

Leiden