Gemeente Utrecht

Werkbezoek aan Oost over 'veiligheidsbeleving'

Burgemeester bezoekt De Uithof, zwembad en sportcomplex Kampong

Burgemeester Brouwer brengt op woensdag 7 november a.s. een werkbezoek aan de wijk Oost. De route leidt langs studentencomplex De Bischoppen, zwembad Kromme Rijn en sportcomplex Kampong. De burgemeester brengt iedere maand een werkbezoek aan een van de tien Utrechtse wijken, met openbare orde, veiligheid en leefbaarheid als centrale thema's.

Het werkbezoek start op De Uithof, bij het nieuwe studentenwooncomplex De Bischoppen. Studenten van het woonbestuur van de Bisschoppen praten mw. Brouwer bij over de laatste ontwikkelingen in de buurt. Twee jaar geleden heeft de burgemeester gesproken met studenten die net hun intrek hadden genomen in de destijds pas gerealiseerde spaceboxen. Inmiddels zijn op de Uithof vele extra studentenwoningen gerealiseerd, waaronder De Bischoppen. Het aantal woonachtige studenten op de campus is inmiddels flink toegenomen. Hoe kijken de studenten naar de ontwikkelingen op de Uithof? Hoe ervaren zij de sociale veiligheid aldaar?
Vervolgens gaat mw Brouwer in gesprek met personeel van zwembad Kromme Rijn. Op en rondom het zwembad zijn afgelopen jaar veel maatregelen getroffen, o.a. tegen jongerenoverlast ín het zwembad en tegen gevaarlijke situaties buiten het complex tijdens drukke dagen. Er volgt een toelichting op deze (fysieke) maatregelen, alsook op het project "koele zomer".
Afsluitend bezoekt de burgemeester het sportcomplex Kampong, waar sporters en ouders vertellen over hun veiligheidsbeleving op en rondom dit sportterrein.

Programma
13.30 uur: Ontvangst en toelichting bij SSHU-studentenwooncomplex De Bischoppen, De Uithof
14.30 uur: Ontvangst en toelichting over (fysieke) maatregelen bij zwembad Kromme Rijn
15.10 uur: Ontvangst en gesprek over veiligheidsbeleving rond sportcomplex Kampong
15.30 uur: Einde werkbezoek

Noot voor de media
Journalisten zijn welkom om het werkbezoek bij te wonen. Indien u dit wenst, verzoeken wij u hierover vooraf contact op te nemen met Ingrid van der Aa, Communicatie, wijkbureau Oost/Noordoost, telefoon 030-286 99 69.