Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 7 november 2007

Hoornse Vaart denkt aan toekomst met 'Sportventure Park'

Klimmen in torens, hangen in touwen of springen op luchtkussens, vanaf half september 2008 is dit mogelijk bij Sportcomplex Hoornse Vaart. Want dan openen zij het 'Sportventure Park'. Een outdoor park, voor recreatieve en uitdagende sportbeoefening in de buitenlucht. Daarnaast wordt het huidige sportcomplex uitgebreid om te voldoen aan toekomstige wensen.

De komst van het 'Sportventure Park' sluit prima aan op het gemeentelijke sportbeleid. De gemeente Alkmaar hecht namelijk veel waarde aan de verbreding van het sportaanbod en wil inwoners stimuleren deel te nemen aan de sportieve activiteiten in de stad. Daarnaast biedt het 'Sportventure Park' ook mogelijkheden op sociaal maatschappelijk gebied. Zo worden er speciale programma's aangeboden voor bijzondere doelgroepen zoals moeilijk opvoedbare kinderen en zijn er met het Horizon College afspraken gemaakt over de inzet van leerlingen.

Sportventure Park

Het 'Sportventure Park' biedt verschillende faciliteiten. Er komt een hoogteparcours met verschillende moeilijkheidgradaties, een klimtoren met twaalf klimroutes en een aantal losse luchtkussens. Het park is van begin april tot eind oktober elke dag geopend, in de overige maanden op aanvraag.

Facilitair Centrum Noord

Om aan de sportwensen van leerlingen van het Facilitair Centrum Noord (FCN) te kunnen voldoen, wordt ook het sportcomplex flink uitgebreid. Zo komen er onder andere twee extra kleedkamers, een docentenkamer en een aparte entree voor het FCN bij. Daarnaast komt er een speciale spiegelzaal voor verenigingen en groepen, die zij kunnen huren.

Het voorstel van het college zal binnenkort worden besproken in de Commissie Stadsontwikkeling en Beheer.



Gemeente Alkmaar