Politie Twente

Persbericht Politie Twente 7 november 2007


Gewapende bankoverval

Oldenzaal

Woensdagmorgen 7 november vond een gewapende overval plaats op de ABN-AMRO bank aan het Plechelmusplein in Oldenzaal. Na de overval zijn twee personen op een scooter weggereden.

Woensdagmorgen 7 november om ongeveer 08.50 uur werd een gewapende overval gemeld op de ABN-AMRO bank aan het Plechelmusplein in Oldenzaal.

Twee personen zijn de bank binnengedrongen en bedreigden de aanwezige personeelsleden. Na de overval vertrokken de twee op een scooter. Op de Hofmeijerstraat in Oldenzaal werd even later een scooter aangetroffen waarvan op dit moment nog niet duidelijk is of dit de scooter is die door de overvallers is gebruikt. De scooter is voor verder onderzoek meegenomen.

In eerste instantie was het voor de direct terplaatse gegane politiemensen nog niet duidelijk of er nog mogelijke overvallers in het pand aanwezig waren. Hierop werd besloten de omgeving van het Plechelmusplein ruim af te zetten en niemand toe te laten. Op het moment dat duidelijk werd dat er geen overvallers meer in de bank aanwezig waren en dat er onder de aanwezige personeelsleden geen gewonden waren gevallen, werd de afzetting kleiner gemaakt..

Op dit moment, woensdagmorgen 7 nov. 10.15 uur, is nog niets meer bekend, althans niet meer wat nu al naar buiten gebracht kan worden. Zo is bijvoorbeeld nog niet bekend of er een wapen en zo ja welk wapen er gebruikt is en of geld is buitgemaakt en zo ja hoeveel.

Wanneer dit wel kan, zullen we met een nader persbericht komen.