Ingezonden persbericht


http://www.beverwijk.nl/websites/beverwijk/website/default.asp?Path=gwsitemanager/content/show/2877

06-11-2007 Ontwerp Wmo-beleidsplan 2008 - 2011 klaar voor inspraak

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 31 oktober 2007 het Ontwerp Wmo-beleidsplan 2008-2011 vrijgegeven voor inspraak. De gemeente Beverwijk wil het Wmo-beleid goed afstemmen met de betrokkenen en vindt het belangrijk dat er meegedacht wordt over maatschappelijke ondersteuning. Inwoners en instellingen krijgen daarom een belangrijke stem. Ze hebben inspraak in het beleid.

In januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking getreden. De kracht van de Wmo zit in de lokale aanpak, want gemeenten voeren de Wmo uit. Het motto van de Wmo is 'Meedoen!'. Iedereen in Nederland moet zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en meedoen in de samenleving. Dat is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de burger zelf. Wanneer een burger met zijn eigen netwerk van familie en vrienden dit niet kan regelen, kan hij een beroep doen op de gemeente voor ondersteuning.

Prestatievelden
In de Wmo zijn negen prestatievelden opgenomen. Deze gaan over allerlei vormen van ondersteuning op het gebied van leefbaarheid, jeugd, informatie & advies, vrijwilligers en mantelzorgondersteuning, individuele voorzieningen voor mensen met een beperking en maatschappelijke opvang. In het Ontwerp Wmo-beleidsplan 2008-2011 zijn de prestatievelden globaal uitgewerkt.

Inspraakbijeenkomst
De gemeente Beverwijk organiseert begin december een inspraakbijeenkomst. Op deze avond wordt het Ontwerp Wmo-beleidsplan 2008-2011 toegelicht en krijgen aanwezigen de gelegenheid hun reactie te geven. Ook kan iedereen tot 19 december 2007 haar zienswijze op het ontwerp Wmo-beleidsplan opsturen aan het college van burgemeester en wethouders. Na de inspraak zal het college van burgemeester en wethouders het Wmo beleidsplan 2008-2011 ter vaststelling aanbieden aan de raad. Het Ontwerp Wmo-beleidsplan 2008-2011 is op te halen in het Stadskantoor. Daarnaast is het Ontwerp Wmo-beleidsplan 2008-2011 te downloaden op de website www.beverwijk.nl