Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

Dode en gewonde bij ongeval A1 (update)

Publicatiedatum: 7-11-2007 9:07:55

Stroe - Bij een ongeval op de A1 bij Stroe is in de nacht van dinsdag op woensdag een 20-jarige man uit Kerkrade om het leven gekomen en een 20-jarige man uit Uitgeest gewond geraakt.

De mannen reden omstreeks 02.30 uur in de auto over de A1 van Voorthuizen naar Stroe ter hoogte van Stroe. Vermoedelijk is de auto op het laatste moment naar links uitgeweken om een vrachtwagen in te halen. Daarbij zou de auto met de passagierskant tegen de linker achterkant van de vrachtwagen zijn gebotst en vervolgens deels onder de oplegger van de vrachtwagen zijn gereden. De bijrijder, de 20-jarige man uit Kerkrade, kwam hierbij om het leven. De 20-jarige bestuurder uit Uitgeest is met aangezichtletsel en vermoedelijk met een hersenschudding per ambulance naar een ziekenhuis in Apeldoorn vervoerd. Bij hem is een bloedproef afgenomen om alcohol uit te sluiten.

De vrachtwagenchauffeur, een 56-jarige man uit Almelo, zou bij de botsing iets gevoeld hebben aan de achterkant van zijn vrachtwagen. Hij is vervolgens op een parkeerplaats iets verderop gestopt en zag de schade aan de achterkant van zijn wagen. De vrachtwagenchauffeur heeft vervolgens de politie gebeld.

De Verkeersongevallendienst van de politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De snelweg is 's nachts tijdelijk afgesloten geweest vanwege sporenonderzoek. Om 06:30 uur kon de snelweg helemaal vrijgegeven worden.