Gemeente Boarnsterhim


Schoolkinderen Boarnsterhim naar sportstad Heerenveen

Woensdag 7 november 2007 gaan 154 schoolkinderen uit Boarnsterhim naar sportstad Heerenveen voor hun eerste jeugdsportmiddag. Wethouder Anne Jochum de Vries is in Heerenveen aanwezig om de kinderen aan te moedigen en succes te wensen. Hij zal om 13.45 uur de sportende kinderen kort toespreken.
Sportstad Heerenveen organiseert de komende maanden een aantal jeugdmiddagen binnen het project "bewegen en gezondheid". Het doel is om bewegen/sporten onder de jeugd te stimuleren. In een aantal woensdagmiddagen kunnen kinderen uit de groepen 3 t/m 8 van het basisonderwijs kennis maken met een scala aan bewegingsvormen en sporten.

Het college van burgemeester en wethouders van Boarnsterhim onderschrijft van harte de doelstellingen en heeft besloten mee te doen met het organiseren van de jeugdsportmiddagen voor kinderen uit de gemeente. Het college heeft daarenboven besloten de kosten voor deelname van de kinderen voor zijn rekening te nemen (EUR 5,-- per deelnemer). Op deze manier kunnen alle kinderen die dat willen meedoen. En dat de jeugd enthousiast is blijkt uit het feit dat van de 186 kinderen uit 4 gemeenten die aan de jeugdmiddagen meedoen, er maar liefst 154 uit Boarnsterhim komen.

De kinderen gaan morgen, 7 november, voor de eerste keer naar Heerenveen. Wethouder De Vries zal de kinderen bij aanvang van hun eerste sportmiddag kort toespreken. Wethouder Anne Jochum de Vries (sport) en wethouder Daan van der Meulen (onderwijs) gaan op 18 december aanstaande actief meesporten met de groep Boarnsterhimse kinderen. Op die dag volgen zij samen met hen een dansworkshop.