Gemeente Etten-Leur kiest KenTIC als oplossing dienstverleningsconcept


ETTEN-LEUR, 20071107 -- De gemeente Etten-Leur heeft KenTIC gekozen als ICT-oplossing bij haar dienstverleningsconcept. KenTIC is een complete oplossing voor gemeentelijke klantcontactcentra. Dit digitale kenniscentrum bleek zeer goed aan te sluiten bij de plannen en doelstellingen van Etten-Leur. KenTIC wordt in Etten-Leur zowel ingezet in het callcenter als voor het gebruik aan de balie.

Tijdens het aanbestedingstraject van de gemeente Etten-Leur kwam een vijftal aanbieders in aanmerking voor de opdracht. Na een uitgebreide selectieprocedure is de keuze gemaakt voor KenTIC. Deze oplossing past op dit moment het beste in het dienstverleningsconcept van de gemeente, die graag een voortrekkersrol op dit gebied vervult.

"Zowel in het callcenter als aan de balie zullen onze medewerkers met KenTIC gaan werken, waarbij we streven naar het beantwoorden van 80% van de vragen, direct in het frontoffice. Met KenTIC krijgen we bovendien een systeem dat het delen van informatie binnen de organisatie vergemakkelijkt, kwaliteit van de informatie waarborgt en gemakkelijk en snel inzetbaar is", aldus Frank Stroop, adviseur Front & Back Office bij de gemeente Etten-Leur.

Bij Etten-Leur zal de genoemde dienstverlening in eerste aanvang door twintig medewerkers van de afdeling Publieks- en Wijkzaken worden verzorgd. Dit zijn 15 mensen in het frontoffice die cyclisch de telefoon beantwoorden c.q. de balie bemensen en 5 in het backoffice. Zij zullen allen de beschikking krijgen over KenTIC, waarbij de medewerkers in het backoffice ook verantwoordelijk worden voor de updates van de informatie.

Medewerkers in het frontoffice vinden met KenTIC snel het juiste antwoord bij de vragen van klanten. Het programma doorzoekt de gemeentelijke informatie waardoor vragen door alle medewerkers snel en op dezelfde manier beantwoord kunnen worden. KenTIC houdt bovendien rekening met alle door het ICTU vastgestelde standaarden. Koppelingen met aanwezige systemen vormen derhalve geen probleem.

Na de succesvolle oplevering van KenTIC 2.0 bij de gemeente Leidschendam-Voorburg, is Etten-Leur de tweede gemeente die gebruik gaat maken van deze oplossing. Bovendien zijn er op dit moment al goede contacten met nog enkele andere gemeenten, die ongeveer dezelfde trajecten voor ogen hebben. De Nederlandse gemeentewereld bereidt zich dus langzaam maar zeker voor op de nieuwste mogelijkheden en veranderingen. En Etten-Leur heeft de knoop al durven doorhakken!