Nieuw in BeNeLux : workshop Live vrouwen versieren


ROTTERDAM, 20071107 -- Theoretische cursussen vrouwen versieren bestaan al lang. Sinds kort kunnen Nederlandse mannen ook live in de praktijk deze kunst leren. De `Dating Doctors' zorgen voor deze primeur met hun workshop "Zelfvertrouwen en Succes met Vrouwen". Tijdens deze één op één training van een hele dag krijgen mannen niet alleen theorieles maar gaan ze ook daadwerkelijk de straat op en de kroeg in. Daar, in het centrum van Rotterdam, demonstreren de vijf Dating Doctors hoe je als man een vrouw moet aanspreken zodat ze zich direct tot je aangetrokken voelt.

Dankzij directe feedback en concrete tips ontwikkelt de cursist zo in korte tijd zijn eigen versier vaardigheden. Ook stijl- en kledingadvies maken onderdeel uit van de workshop. Mannen die echt serieus werk willen maken van hun succes met vrouwen, boeken een intensieve "Dating Tour". In een buitenlandse stad schaven de Dating Doctors dan meerdere dagen aan hun `dating skills'.

Dating Doctor Alphadoc legt uit: "Vrouwen versieren is al twintig jaar mijn passie. Ik was een laatbloeier en heb me deze kunst zelf moeten aanleren door heel veel vallen en opstaan. Inspiratie vond ik in geheime mannengenootschappen in Nederland en Amerika. Vier jaar geleden werden in de VS voor het eerst live cursussen vrouwen versieren gegeven en kwamen er dating coaches, zie bijvoorbeeld de film "Hitch" en het boek "Het spel" van Neil Strauss. Het verbaasde me dat dat niet in Nederland gebeurde. Er zijn zoveel vrijgezelle mannen die een zetje in de rug nodig hebben om op een leuke vrouw af te stappen. Ik merkte dat met vrienden; ik liet ze zien hoe ik het deed en dan ging er een wereld voor ze open. Deze ervaringen leidden vorig jaar tot m'n eerste workshop. Dit was gelijk een succes en met twee ervaren versierders, Smoothdoc en Maddoc, hebben we toen de Dating Doctors opgericht."

Een deelnemer vertelt: "Tijdens de workshop ben ik direct de stad in gegaan. Daar heb ik al snel, ondanks mijn onzekerheid, overdag een vrouw aangesproken op straat, en kort daarna nog één in de supermarkt die erg positief reageerde waar ik eigenlijk verwacht had dat ze direct zou weglopen!"
Ervaringen van een andere deelnemer: "Ik heb grenzen overschreden door de aanwijzingen en 'harde duw in de rug' van de Dating Doctors, waarvan ik niet geloofde dat mij dat zou lukken. Ik ben een aantal zeer belemmerende overtuigingen over vrouwen kwijtgeraakt en geloof in de kracht die ik heb met vrouwen en hoe sterk vrouwen zich tot mij aangetrokken voelen."