BNN

PERSBERICHT

Rotterdam, 7 november 2007

WINNAARS URBAN AWARDS 2007 BEKEND

APPA EN THE OPPOSITES ZIJN DE GROTE WINNAARS

BNN heeft vanavond in samenwerking met FunX, Juize.FM en Rotterdam Durft vanuit de Rotterdamse Cruise Terminal de Urban Awards 2007 uitgereikt. The Opposites en Appa zijn de grote winnaars. The Opposites namen zowel een award voor Beste Single als Beste Video mee naar huis voor hun hit 'Geen Klasse / Geen Stijl'. Appa werd gekroond als Beste Nieuwkomer en kreeg een een award voor Beste Mixtape ('Ter Beschikking van de Straat').

Bij het event vielen totaal in acht categorieën prijzen te verdienen. Het publiek heeft via de de site www.urbanawards.nl de winnaars gekozen. 'Nederlands Grootste Nachtmerrie' van Salah Edin werd uitgeroepen tot Beste Album, Partysquad veroverde net als vorig jaar de titel voor Beste DJ, Typhoon nam de award voor Beste Lyrics in ontvangst voor de track 'Volle Maan' en Opgezwolle werd gekozen tot Beste Live-Act.

De awards werden uitgereikt door diverse BN-ers waaronder Fernando Halman, Curt Fortin, DJ La Niña, Bizz Banascus en Yolanthe Cabau van Kasbergen. Met de Urban Awards wil BNN de subculturen die vallen onder de noemer 'urban' een breder podium geven en zo een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse urban scène.

Zondag 11 november is er bij URBNN van 00.35 uur tot 01.10 uur een compilatie van de Urban Awards te zien bij BNN op 3. Via www.101.TV is de hele registratie van de Urban Awards te bekijken.