Ingezonden persbericht


Heemsteeds café helpt gasten te stoppen met roken

Heemstede/Amsterdam, 1 november 2007 - Per 1 juli 2008 mag er in de horeca niet meer gerookt worden. Kees Heger, uitbater van Top 100-Café De 1e Aanleg in Heemstede, en Eveline de Mooij, directeur van Allen Carr Nederland, organiseren samen een origineel voorschot op het laatste rookgordijn: een gegarandeerde cursus stoppen met roken voor gasten. In het café en met korting.

Winnen

Kees Heger, zelf ex-roker, heeft besloten de wetswijziging als een kans te zien in plaats van een bedreiging. Ik zwem liever met de stroom mee , aldus de eigenaar van het monumentale café aan de Raadhuisstraat. Het aanbieden van een laagdrempelige, korte, kleinschalige, betaalbare én gezellige stoppen met roken-cursus levert volgens hem alleen maar winnaars op. Het is goed voor mijn gasten, het is goed voor mij en mijn café en het is goed voor de Allen Carr-organisatie.

De eerste cursus in Café De 1e Aanleg vindt plaats op woensdag 7 november en duurt één middag. De stamgasten krijgen een korting van 10% en bovendien een niet goed, geld terug-garantie. Overigens zijn er steeds meer zorgverzekeraars die de Allen Carr-training geheel of gedeeltelijk vergoeden.

Allen Carr

De Allen Carr-methode zit even slim als eenvoudig in elkaar. Er wordt niet benadrukt dat roken ongezond is. Dat weet iedereen immers al. De kracht van de Allen Carr-training is inzicht bieden in het rookgedrag: herkennen en begrijpen waarom je tegelijkertijd wilt stoppen én wilt roken. Door het inzicht wordt de sigaret ontdaan van zijn 'magische kracht' en wordt het stoppen met roken niet langer een krachtmeting maar een vanzelfsprekendheid. Bij deze manier van stoppen spelen ontwenningsverschijnselen niet of nauwelijks een rol en zijn er dus ook geen aanvullende hulpmiddelen nodig, zoals nicotinepreparaten, pillen of laserbehandelingen. In Nederland zijn al vele duizenden mensen door deze methode definitief gestopt. Over de hele wereld zelfs al miljoenen mensen.

VIP s

Beroemde Allen Carr-stoppers zijn onder anderen Sir Richard Branson van Virgin, celebrity-interviewer Ruby Wax en de acteurs Sir Anthony Hopkins en Ashton Kutcher. Zie voor hun statements de internationale Allen Carr-website: allencarr.com

Café De 1e Aanleg

Al sinds 1894 is Café De 1e Aanleg een begrip in Heemstede. Eigenaar Kees Heger is bijzonder actief: iedere laatste zaterdag van de maand is er live muziek of een themafeest en iedere laatste dinsdag van de maand is er een netwerkborrel voor ondernemers uit de regio. Het café is gespecialiseerd in wijnen en heeft een authentieke inrichting met Jugendstil lampen, een granieten bar en groene lambrisering. De 1e Aanleg staat op de 65ste plaats van de TOP 100 van beste cafés in Nederland, een initiatief van de redactie van Misset Horeca.