Gemeente Hengelo

Slim bedacht in Twente!

Voor de negende keer wordt op 7 november de Overijssel Innovation Award uitgereikt. Van de 31 inzenders zijn acht bedrijven genomineerd, die een nieuw product hebben ontwikkeld. Hoewel bedrijven uit de hele provincie kunnen inzenden, is de innovatieprijs ook dit jaar vooral een Twents feestje. Zeven van de acht genomineerden komen uit Twente, hiervan komen er twee uit Hengelo! De kanshebbers uit Hengelo zijn de bedrijven Normteq en Opra Optimal Radial Turbine.

Normteq

Normteq is toeleverancier voor verankeringsystemen van gevels. Het nieuwe product dat door dit bedrijf bedacht is, is een innovatief systeem voor balkonverankeringen. Het systeem zorgt ervoor dat balkons op elk moment op de gevel kunnen worden verankerd. Dit verkleint de kans op beschadiging en zorgt er ook voor dat oude balkons vrij simpel vervangen kunnen worden door nieuwe of grotere balkons.

Opra

Opra fabriceert gasturbines en totale energiesystemen. Het product waarmee het bedrijf meedingt naar de prijs is een energiezuinige gasturbine. De turbine stoot tien keer minder stikstof en koolstof uit dan de gemiddelde turbine met hetzelfde vermogen.

Uitreiking Award

Op 7 november wordt de winnaar bekendgemaakt in een live-uitzending van RTV-Oost. De winnaar krijgt een cheque van 5000 euro.