AutoRai

Winnaars Nederlandse Kia Skill Cup 2007 naar finale in Korea

(11/7/2007)
Een automerk dat op een aantal van haar modellen een unieke garantie van zeven jaar verleent, kan niet anders dan heel veel vertrouwen hebben in het eigen product. Maar daarnaast is het belangrijk dat ook de onderhouds-medewerkers van de dealers een hoog kwaliteitsniveau bezitten. Kia Nederland organiseert daarom voortdurend technische trainingen voor alle technische medewerkers van de distributeurs.

Toptechnici van Kia kunnen zich daarnaast via een interessante competitie kwalificeren voor de titel van Beste Kia Automonteur van Nederland en uiteindelijk zelfs van de wereld! Op 3 november werd in samenwerking met Innovam de finaleronde voor de uiteindelijke kwalificatie georganiseerd.
âOnze primaire doelstelling is uiteraard het optimaal motiveren van de Nederlandse Kia-monteurs. Daarnaast levert deze contest, in aanvulling op onze regelmatige technische opleidingen, een belangrijke bijdrage aan het nog verder verhogen van het opleidingsniveau van onze mensen,â zegt Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland.

De Nationale Kia Skill Cup 2007
?De Nationale Kia Skill Cup 2007 in Nederland vormde de voorselectie op de World Skill Cup 2008, die volgend jaar in Seoel, Zuid Korea, wordt georganiseerd. Deelname stond open voor gediplomeerde eerste monteurs, waarbij het diploma 1e auto-elektriciën in het voordeel werkte. Ervaring van minimaal drie jaar als eerste monteur was vereist met tevens expertise in het stellen van diagnoses en het oplossen/behandelen van storingen. Ook dienden de deelnemers ervaring te hebben met de door Kia gebruikte aandrijf-ondersteltechnieken, Hiscan, werkplaatshand-boeken en Kia diagnose-reparatietechnieken.

Deelnemers moesten via het internet multiple choice vragen beantwoorden waarna tien kandidaten overbleven voor de praktijktest, die afgelopen zaterdag bij Innovam werd georganiseerd. De praktijktest bestond uit het oplossen van zeven voertuig gerelateerde klantenklachten. Niet alleen de algehele technische kennis en vaardigheden kwamen daarbij aan bod, ook de beheersing van de Engelse taal, de presentatie van de werkzaamheden van de diagnose en de uiteindelijke reparatie waren bepalend voor de uitslag. En het was geen vraag of opdracht, maar het was ook handig als de kandidaten geen vliegangst hadden.

Uiteindelijk kwalificeerden Nico Koolen en Peter Kouprie zich als de allerbeste Kia-monteurs van Nederland.

Uitslag:

1 Nico Koolen (Kia Winters te Valkenswaard)
2 Peter Kouprie (Kia Leerentveld te Zwolle)
3 Erwin Zweverink (Kia Koops te Zutphen)
4 Theo de Bresser (Kia Vullings te Oirschot)
5 Mark-Jan Kok (Kia Braber te Ede)

Nico en Peter vertrekken begin volgend jaar naar Zuid Korea om daar de strijd aan te gaan met de winnaars uit de andere regio tijdens de Kia âSkill World Cup 2008â. Voor beide winnaars verzorgt Kia Nederland de reis naar en van Seoel en het verblijf in deze fascinerende wereldstad. Uiteraard zal er een coach van Kia Nederland aanwezig zijn om daar waar nodig en mogelijk hulp te bieden aan deze twee Kia supermonteurs!

Erwin (3e) en Theo (4e) blijven zeker niet met lege handen in Nederland achter want op uitnodiging van Kia Nederland zullen zij in Engeland als gastmonteur deel uitmaken van het succesvolle A1 GP team van Jan Lammers, met coureur Jeroen Bleekmolen. Ook deze reis zal uiteraard volledig worden verzorgd door Kia Nederland. Mark-Jan Kok tenslotte krijgt door Kia Nederland een geheel verzorgd weekend aangeboden.

Cor Baltus: âZoals gemeld hecht Kia zeer veel belang aan de zorg voor de klant. Dat komt tot uiting in de zeer uitgebreide garantievoorwaarden voor onder andere de ceeâd en de Sportage. âVALUE FOR MONEYâ wordt door ons ook in de praktijk met hoofdletters geschreven. Tevens hechten wij er veel belang aan dat ook tijdens het gebruik de klant en de auto met de grootst mogelijke zorg worden omgeven. Iedere medewerker, zowel commercieel als technisch, wordt door Kia Nederland voortdurend getraind en zoals gezegd vormt de Kia Skill Cup een wezenlijk onderdeel van ons streven om monteurs optimaal te motiveren en op te leiden. Directie en medewerkers van Kia Nederland wensen Nico en Peter alle succes in Zuid Korea en we betalen ook graag de transportkosten naar Nederland van de beker van de Kia World Skill Cup 2008!â