Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Afgelopen zaterdag eerste Smart Bites event:
presentatie het boek "Culinaire Grootmeesters"

Prachtige portretten van topkoks in beeld en verhaal

Amsterdam, 7 november 2007...Tijdens de verkiezing van het Kookboek van het Jaar 2007 werd afgelopen zaterdag 3 november 'Culinaire Grootmeesters, het heilige vuur van twaalf topkoks' gepresenteerd. Dit spectaculaire evenement ter promotie van het kookboek voor culinaire fijnproevers, kook- & eetliefhebbers vond plaats in de gloednieuwe vestiging van Studio Bazar in de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam. "Alle grootmeesters over de vloer... een betere aftrap voor een culinair centrum kan je je niet wensen!", aldus een tevreden Julius Jaspers.

Culinaire evenementenlocatie
Hoogtepunt was een korte forumdiscussie tussen Will Jansen en acht topkoks onder wie Joop Braakhekke, Paul Fagel, Cees Helder, Theus de Kok, Robert Kranenborg, Jean Jacques Menanteau, Henk Savelberg en Cas Spijkers. Zij behoren tot de chefs aan wie in dit geweldige boek veel aandacht is besteed. Met deze feestelijke gebeurtenis werd het nieuwe winkel-kook-brasserie-trefpunt aan de Amsterdamse Spaklerweg in één keer ook nog eens als veelzijdige culinaire evenementenlocatie neergezet.

Vuur en passie
In 'Culinaire Grootmeesters' vertellen 12 topkoks vol vuur en passie over hun kookleven, hun visie en de keiharde wereld van de gastronomie. Het boek is een prachtige combinatie van beeld en verhaal over de generatie koks die Nederland op de culinaire kaart heeft gezet. De koks beschrijven hun grenzeloze liefde voor het vak, mooie producten en de onvergetelijke momenten in hun carrière. Dit ideale kerstcadeau is verkrijgbaar bij elke boekhandel voor ¤ 39,95. Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Spectrum te Utrecht.

Winkel, kookschol, brasserie
De bedenker van Smart Cooking, Julius Jaspers (zie www.smartday.nl), opende onlangs een compleet nieuw culinair centrum aan de Amsterdamse Spaklerweg. Daarin zijn behalve een uiterst specialistische kookspullenwinkel van Studio Bazar (zesde vestiging in Nederland) óók een brasserie Julius Smart Bites en de kookschool Smart Kitchen gevestigd, waar Julius zelf ook kookles gaat geven. Er zijn lessen voor individuele inschrijvers (zie programma op www.smart-kitchen.nl) en lessen voor groepen (7 dagen per week op afspraak). De Kauwgomballenfabriek in het Overamstelgebied waar Maple Leaf ooit zijn kauwgum produceerde is hiermee een nieuw culinair trefpunt geworden. Alles is er verkrijgbaar; van snijplanken tot professionele messensets, van espressomachines tot kookwekkers. Julius Smart Bites is van maandag tot en met vrijdag open van 08:00 uur tot 16:00 uur, en op afspraak te gebruiken voor andere (culinaire) doeleinden. Sandwiches verkrijgbaar vanaf ¤ 5,-.



Ingezonden persbericht