Gemeente Wijk bij Duurstede

Formulieren voor individuele voorzieningen binnen de Wmo

De aanvragen voor individuele voorzieningen binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (rolstoelen, scootmobielen, woningaanpassingen en huishoudelijke hulp) gaan tot 1 januari 2008 nog via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). U krijgt dan een formulier van het CIZ, dat vaak niet gemakkelijk is om in te vullen en soms zijn de formulieren ook erg lang. Daarnaast krijgt u misschien niet altijd het goede formulier opgestuurd.

U kunt ook via het Wmo-loket een formulier krijgen om een aanvraag bij het CIZ in te dienen, de loketmedewerkers weten precies welk formulier u waarvoor nodig heeft.
Heeft u al een formulier ontvangen en heeft u hierover vragen of moeite met het invullen ervan? Dan kunt u altijd langskomen, zodat de medewerkers van het Wmo-loket u hierbij kunnen helpen. Vanaf 1 januari gaan de aanvragen voor Wmo-voorzieningen via het Wmo-loket lopen en hoeft u dit dus niet meer via het CIZ te doen. De aanvragen voor zorg en verblijf blijven wel via het CIZ verlopen. Als u twijfelt waar u moet zijn, kunt u altijd bellen, langskomen of mailen.

Contact
Openingstijden Wmo-loket: maandag tot en met vrijdag van 8.30-12.30 uur en woensdag van 8.30-19.00 uur. Het Wmo-loket is gehuisvest in het gemeentehuis aan de Karel de Grotestraat in Wijk bij Duurstede. Tijdens deze openingstijden zijn wij telefonisch te bereiken op: 595666. Mailen kan altijd: info@wmoloketwijk.nl