Politie Twente

Persbericht Politie Twente 7 november

Minke Schoon: 053-4555588

Politie zoekt getuigen aanrijding

Losser

De auto van een 45-jarige vrouw uit Enschede raakte dinsdag 6 november ernstig beschadigd toen deze geparkeerd stond aan de Gronausestraat in Losser. Vermoedelijk is een passerende vrachtwagen tegen de auto van de 45-jarige aan gereden.

Op dinsdag 6 november deed een 45-jarige vrouw uit Enschede aangifte van een aanrijding. De vrouw had haar auto op dinsdag 6 november omstreeks 10.30 uur geparkeerd aan rechterzijde van de Gronausestraat in Losser. Toen zij omstreeks 12.20 terug kwam bij haar auto, bleek dat de auto was aangereden en beschadigd.

Diepe krassen over de gehele lengte van de auto doen vermoeden dat de auto is aangereden door een blauwe vrachtwagen, die kwam uit de richting van het centrum van Losser en richting het Van Heek-terrein reed. Waarschijnlijk is bij het indraaien de achterzijde van de oplegger tegen de rechterkant van de auto aan gekomen.

De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de vrachtwagen of met mensen die mogelijk iets van de aanrijding hebben gezien of die weten wie deze bestuurder is. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Losser, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-144216)


---- --
Schennispleger heeft bekend

Vroomshoop

Een 47-jarige man uit Vriezenveen is woensdag 6 november door de politie verhoord in het bureau. Hij wordt ervan verdacht vanaf deze zomer meerdere keren schennis te hebben gepleegd in Vroomshoop en omstreken. Hierbij zou hij drie kinderen en twee volwassenen vanuit zijn auto aangesproken hebben en zijn geslachtsdeel hebben getoond. De man reed in een grijze auto. De man heeft bekend en de politie onderzoekt de zaak verder. (07-140705)


---- --
Noordwest Twente kleurt Blauw

De politie in Noordwest Twente houdt op verschillende momenten, onverwacht en op verschillende locaties extra controles. Sommige afdelingen hebben al een controleweek gehad, anderen volgen nog. Het gaat om de afdelingen: Almelo, Wierden, Nijverdal, Rijssen-Holten en Twenterand.

Deze controles gebeuren naast de reguliere handhaving. Het doel van deze controles is om de veiligheid en leefbaarheid in Noordwest Twente vergroten. Tijdens deze controles worden er op verschillende (verkeers-)aspecten gecontroleerd. Oftewel de 'kleine ergernissen' van de burgers worden aangepakt. De resultaten worden per afdeling na afloop van de controles bekend gemaakt.

Speciale aandacht wordt gegeven aan:
- parkeergedrag

- hangjongeren

- fietsverlichting

- snelheidscontroles

- gordels

- alcohol

- bellen in de auto etc.


---- --