Politie Midden- en West Brabant

Arrestaties in openlijke geweldpleging Breda

BERGEN OP ZOOM, 7 november 2007

Twee verdachten meldden zichzelf naar aanleiding van Bureau Brabant

Arrestaties in openlijke geweldpleging Breda

BREDA: Er zijn twee verdachten gearresteerd naar aanleiding van een ernstige openlijke geweldpleging in Breda. Het misdrijf vond plaats in de nacht van donderdag 25 oktober op vrijdag 26 oktober. Een 23-jarige man uit Oldeberkoop werd rond 03.30 uur ernstig mishandeld in de Reigerstraat.

Het slachtoffer zag dat er een vechtpartij gaande was, waarbij iemand werd mishandeld. Hij ging achter de daders aan om hen aan te spreken, maar kreeg van één van die mannen een klap in het gezicht en viel op de grond. Een van de daders trapte hem vervolgens vol op zijn gezicht. Agenten die toezicht hielden in het Bredase uitgaansleven kwamen op het geschreeuw af en waarschuwden een ambulance. Het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. De man had een hoofdwond opgelopen en zijn schouder was uit de kom geraakt.

Andere agenten gingen op aanwijzingen van getuigen achter de daders aan. De daders konden echter niet meer achterhaald worden. Tijdens het politie onderzoek dat volgde, bleek dat er beelden van deze mishandeling gemaakt waren. Het gaat om beeldmateriaal van het cameratoezicht in de Bredase binnenstad en van een horecagelegenheid. Deze bewakingsbeelden werden afgelopen maandagavond getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.

Naar aanleiding van de uitzending kreeg de politie drie reacties binnen. Daarbij waren twee mannen die zichzelf herkenden op de camerabeelden. Het gaat om twee 25-jarige Bredanaars. Zij meldden zich dinsdagmiddag 6 november rond 16.00 uur bij de politie, waarna zij zijn aangehouden en in verzekering zijn gesteld.

Het beeldmateriaal is dinsdagavond opnieuw uitgezonden in het AVRO programma Opsporing Verzocht. Aan de hand van deze uitzending kreeg de politie nog 8 tips binnen.

De politie is momenteel nog op zoek naar een derde verdachte.

De beide opsporingsprogrammas (inclusief de bewakingsbeelden) zijn terug te zien op de website www.bureaubrabant.nl en
www.opsporingverzocht.nl

Auteur: Jeroen Steenmeijer