Gemeente Zoetermeer

Metamorfose schoolpleinen

De schoolpleinen in Zoetermeer zijn niet meer van deze tijd. Daarom is besloten een inhaalslag te maken. De pleinen moeten een betere uitstraling krijgen. In de komende vijf jaar vindt daarom een kwaliteitsimpuls plaats van 40 schoolpleinen in het basisonderwijs. De nieuwe schoolpleinen hebben niet alleen een functie tijdens de speelpauzes maar krijgen na de metamorfose ook een sociale functie voor de buurtbewoners. Vooral zij kunnen uit deze kwaliteitsimpuls hun voordeel halen. Direct omwonenden en de ouders van de kinderen zijn per brief uitgenodigd om mee te praten over het voorlopig ontwerp van de herinrichting schoolpleinen.

Ouders en omwonenden denken mee

Voor de ouders van de schoolkinderen en voor omwonenden van enkele scholen worden binnenkort inloopavonden georganiseerd. Op maandag 19 november is De Watersnip op de

Cezar Franckrode 70 als eerste aan de beurt. Op dinsdag 20 november volgt de Annie M.G. Schmidtschool aan de Nesciohove 109, en op woensdag 21 november basisschool De Horizon aan de Mendelsohnrode 2. Daarna volgt op dinsdag 27 november basisschool De Pyramide aan het Fivelingo 84 en op woensdag 28 november sluit de Prinses Amaliaschool aan het Overwater 3 de rij.

Alle inloopavonden vinden plaats van 19.00 uur tot 20.30 in de school waar het om gaat.

Een uitgebreide uitleg is te vinden op www.zoetermeer.nl/onderwijs.