Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 7 november

BREDA, 7 november 2007

Franse drugstoeristen aangehouden

BREDA: Twee Franse drugstoeristen zijn dinsdagmiddag kort voor 16.00 uur aangehouden wegens drugsbezit. Het tweetal, 18 en 19 jaar en woonachtig in Rosny sur Seine, reed met twee landgenoten in een auto over de Graaf Engelbertlaan toen ze werden gecontroleerd. De twee hadden ruim 20 gram hennep bij zich. Het tweetal verklaarde dat ze de drugs in Amsterdam hadden gekocht. Op het bureau kregen de mannen een transactie van totaal 180 euro opgelegd en na betaling konden zij huiswaarts.

Roosendaler (26) rijdt zonder geldig rijbewijs

BREDA: Een 26-jarige Bredanaar is dinsdagavond rond 22.00 uur aangehouden. De man reed in zijn auto op de Tramsingel toen hij werd gecontroleerd. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben en ook kon hij zich niet identificeren. Daarbij kwam dat hij een valse naam opgaf. Bovendien had hij twee gripzakjes met vermoedelijk hennep in zijn bezit. Na het betalen van diverse boetes is de Roosendaler op vrije voeten gesteld. De auto is in beslag genomen, omdat de man in dit voertuig al diverse malen betrapt is op rijden zonder rijbewijs. In overleg met Justitie wordt besloten over teruggave van het voertuig.

Getuige speelt belangrijke rol in onderzoek gewapende overval BBA-bus

BREDA: De politie heeft nog geen spoor van de man die zondagavond een gewapende overval pleegde op een BBA-bus aan het Rijnauwenhof. Een passagier van buslijn 12 maakte de buschauffeur rond 20.40 uur zijn tas, strippenkaarten en een geldbedrag afhandig. De overvaller, een man van omstreeks 25 jaar oud, gekleed in een zwart spijkerjack, grijze das en een zwarte broek, en met kort kroes haar, bedreigde de buschauffeur met een vuurwapen.

Zoals eerder gemeld komt de politie graag in contact met een vrouw die de overvaller gezien moet hebben toen die rond 20.30 uur op de Vlaszak instapte. De vrouw is zelf op het NS-station ingestapt. Op de Blauwe Kei stapte zij weer uit, waarna de overval enkele minuten later plaatsvond. De chauffeur wist te vertellen dat die betreffende vrouw plaatselijk niet bekend was en mogelijk in de buurt van de Blauwe kei bij familiebezoek ging. In het belang van het onderzoek vraagt de politie deze passagiere met klem zich te melden. Ze kan bellen met 0900-8844.

Snelheidscontroles in Breda na klachten uit buurt

BREDA: Op twee locaties in het teamgebied Zuid-West hebben agenten woensdag met een lasergun snelheidscontroles gehouden. Dit nadrukkelijk naar aanleiding van klachten van buurtbewoners.

Op de Willem van Oranjelaan werden tussen 13.00 en 14.00 uur 215 passanten gecontroleerd. In zeven gevallen werd er harder gereden dan de toegestane 50 km/uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 59 km/uur. Ook op de Haagweg werd gecontroleerd, op het stuk tussen de Vincent van Goghstraat en de Oranjeboomstraat. Dit gebeurde tussen 14.30 en 15.00 uur. Hier werd maar één hardrijder genoteerd; deze automobilist reed 71 km/uur, terwijl 50 km/uur maximaal is toegestaan. Er werden in totaal 94 passanten gecontroleerd.

Winkeldief aangehouden

BREDA: Een 47-jarige Bredanaar is woensdagmorgen rond 11.50 uur aangehouden bij een warenhuis aan de Ginnekenstraat. Hij had een paar handschoenen gestolen. Een beveiliger had de man door en hield hem aan. Op het bureau is de Bredanaar met een dagvaarding weggestuurd.

Auteur: Andre van den Hul