Partij voor de Vrijheid (PVV)


woensdag 07 november 2007
Vragen van de leden Graus en de Roon (beiden PVV) aan de Ministers van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Binnenlandse Zaken en Justitie, over doodmarteling pony.


1.)
Bent u bekend met het bericht * dat een één jarige Shetlandpony in het Gelderse Herveld dusdanig is mishandeld dat het dier is bezweken?
2.)
Bent u met mij van mening dat er keihard moet worden opgetreden tegen dierenmishandeling en respectloosheid jegens dieren in onze samenleving? Zo ja, is de Minister bereid de politie Gelderland aan te zetten tot een grootscheepse zoekactie naar de dader(s) en beschermingsmaatregelen te treffen voor de gedupeerde eigenaar en zijn overige dieren? Zo neen, neemt u de verantwoordelijkheid op uw schouders in afwachting tot de dader(s) opnieuw toeslaa(t)(n) jegens mens en/of dier?

3.)
Bent u eindelijk bereid over te gaan tot minimum gevangenisstraffen voor dierenmishandeling en een levenslang houdverbod voor dieren toe te kennen aan dierenmishandelaren? Zo neen, waarom neemt u dierenmartelaars in bescherming en werkt u recidivisme in de hand ten koste van fatsoenlijke burgers en hun dieren?


* De Telegraaf Binnenland, dinsdag 6 november 2007


____________________