Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 7 november 2007

Zaanstreek-Waterland, 07-11-2007 o Met onder meer: winkeldiefstallen, verzet en tientallen hardrijders

Straatrover aangehouden

Zaandam, dinsdag 6 oktober 2007.

De politie denkt met de arrestatie van een 18-jarige Zaandammer een straatroof te hebben opgelost. Op 15 september werden op de Tuiniersstraat bij de Sint Catharijnestraat vier jongens bedreigd door een gemaskerde man met een vuurwapen. Zij moesten een telefoon, sieraden en geld afstaan. De politie heeft forensisch onderzoek, een buurtonderzoek en nader rechercheonderzoek gedaan. Hieruit kwam de identiteit van de vermoedelijke overvaller naar voren. De man werd dinsdagmorgen aangehouden en hij bekende in verhoor de overval. Het wapen dat hij zou hebben gebruikt werd bij een incident op de Lobeliusstraat al in beslag genomen. Daar werd de verdachte op 19 oktober aangehouden nadat hij samen met een 17-jarige plaatsgenoot een man zou hebben bedreigd. Deze man had een opmerking gemaakt toen hij de jongemannen aan een bromfiets zag rommelen. Het wapen bleek een verboden model alarmpistool. De verdachte Zaandammer werd voor de overval op de Tuiniersstraat in verzekering gesteld zal donderdag worden voorgeleid bij de rechter commissaris.

Winkeldiefstallen

Zaandam, dinsdag 6 november 2007, 15:03 uur.

De politie heeft een 35-jarige man uit Noordoost Europa overgenomen van de bewaking van een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg. De man had diverse kleine goederen, zoals schroefbitjes en decoupeerzaagjes, meegenomen zonder deze bij de kassa af te reken. De man werd in overleg met justitie na het betalen van een boete van 130,= in vrijheid gesteld. De gestolen goederen mocht hij meenemen want deze werden na de aanhouding alsnog betaald.

Purmerend, dinsdag 6 november 2007, 17:16 uur.

Twee 13-jarige jongens uit Purmerend zijn door de politie aangehouden als verdachten van winkeldiefstal bij een sportzaak aan de Dubbele Buurt. Een medewerkster had de jongens al aangesproken omdat zij een lege kledingdoos had aangetroffen in een paskamer. Bij het weglopen van de jongens ging ook het alarm van het detectiepoortje af. Bij nader onderzoek bleek kleding uit deze en een sportwinkel op de Hoogstraat in de tas te zitten. Hiervoor konden de jonge verdachten geen kassabonnetjes tonen. De Purmerenders werden met toestemming van de ouders verwezen naar bureau HALT voor het ondergaan van een straf en vergoeden van de schade.

Purmerend, woensdag 7 november 2007, 10:23 uur.

Een 43-jarige Purmerendse werd door de politie in een supermarkt aan het Van Burgplein aangehouden als verdachte van diefstal. In de rugtas probeerde de vrouw twee flessen wijn mee te nemen voorbij de kassa zonder ze af te rekenen. De verdachte was al eerder aangehouden voor diefstal van wijn uit een winkel. De vrouw werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Oplichter aangehouden

Zaandam, dinsdag 6 november 2007, 15:18 uur.

De politie heeft een 38-jarige man uit Vlaardingen aangehouden als verdachte van oplichting. De man probeerde in een telefoonwinkel aan de Gedempte Gracht een abonnement af te sluiten. Een medewerker vermoedde dat de man een valse legitimatie gebruikte en waarschuwde de politie. Uit onderzoek bleek dat de man in de loop van dit jaar al ruim 20 telefoonabonnementen had afgesloten. Geen van de abonnementen werd betaald. De man verklaarde dat hij de gratis telefoons die bij het afsluiten van een abonnement worden meegegeven verkocht om in zijn levensonderhoud te voorzien. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Fietser zonder licht op de bon

Zaandam, 5 november, 18:45-21:25 uur

Op de Kepplerstraat heeft de politie maandagavond een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden automobilisten op snelheid gecontroleerd en fietsers op hun verlichting. In totaal kregen zestien fietsers direct een boete van 20 euro omdat zij zonder licht reden. Van de 1200 automobilisten die de op de Kepplerstraat opgestelde radarauto passeerden, werden er 54 op de foto gezet. Zij zullen de boete binnen enkele weken ontvangen.

Twee keer zo hard als toegestaan

Middenbeemster, 6 november 2007, 15:59 uur

Op de Middenweg heeft de politie dinsdag het rijbewijs ingevorderd van een beginnend bestuurder. De 23-jarige Purmerender reed 125 km per uur waar 60 km per is toegestaan. De snelheid werd gemeten met behulp van een lasergun. In totaal kregen acht bestuurders een boete voor het overschrijden van de snelheidslimiet.

Aanhoudingen bij burenruzie

Edam, dinsdag 6 november 2007.

De politie heeft naar aanleiding van een slepende burenruzie een 51-jarige man en zijn 21-jarige zoon aangehouden. De mannen zouden de buurman en buurvrouw hebben geschopt en geslagen. De aanleiding zou zijn een 'fout' geparkeerde auto. Vader en zoon werden ingesloten en in verzekering gesteld.

Roodlicht controle

Middenbeemster, 6 november, 7:15-8:30 uur

Tijdens een roodlicht controle op de Midden- en Rijperweg heeft de politie dinsdagochtend drie bestuurders bekeurd. Hierbij viel het de agenten op dat veel automobilisten bij het zien van het oranje licht vaak juist vaart meerderden in plaats van vaart minderden. Op de Rijperweg, de kruisende weg, stonden op dat moment diverse scholieren te wachten tot 'hun' licht op groen sprong.

Verkeerslichten staan op drukke kruisingen en zijn strak ingeregeld om het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. Nog even 'een stoplichtje pakken kan dramatische gevolgen hebben. Gaat het mis en worden fietsers (of voetgangers) aangereden, dan is het leed niet te overzien. De overlevingskans van een voetganger of fietser bij een aanrijding van 65 km per uur is slechts 15%.

Tientallen hardrijders

Zaanstad, 6 november, 14:00-16:30 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Dorpsstraat in Assendelft reden dinsdagmiddag 52 bestuurders te snel. De hoogste snelheid bedroeg 70 km per uur. Op de Provincialeweg (N203) in Zaandijk werden dezelfde middag 23 hardrijders op de foto gezet. De hoogste snelheid bedroeg 94 km per uur bij een toegestane snelheid van 70 km per uur.

In Assendelft passeerden in totaal 875 voertuigen de radarauto terwijl in Zaandijk van 900 auto's de snelheid werd gemeten.

Hardrijders

Purmerend, 5/6 november

Op de Jaagweg werd maandag en dinsdag op snelheid gecontroleerd. Dinsdagmiddag stond de radarauto op het 50 km gedeelte en werden 152 van de 682 bestuurders geflitst. Maandagochtend hielden op het 80 km gedeelte twaalf van de ruim duizend bestuurders, uit beide richtingen, zich niet aan de snelheid.

Verzet

Zaandam, dinsdag 6 november 2007, 21:28 uur.

Een 17-jarige Zaandamse is door de politie ondanks hevig verzet van haar kant aangehouden omdat zij agenten ernstig hinderde bij een verlichtingscontrole. Het meisje bemoeide zich er nadrukkelijk mee toen een agent een bekeuring uitschreef. Omdat waarschuwen niet hielp en de jongedame papier op straat gooide en zich vervolgens weigerde te legitimeren werd zij aangehouden en meegenomen naar het bureau waar zij onder veel verzet werd ingesloten. De afdeling jeugdzaken heeft zich over de verdachte ontfermd.

Drankrijders

Landsmeer/Oostzaan, 7 november, 00:53 uur

Een 22-jarige vrouw uit Landsmeer werd woensdag omstreeks 01:00 uur op de Dr. Martin Luther Kingstraat in haar woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. De vrouw, een beginnend bestuurder, moest haar rijbewijs inleveren omdat zij een alcoholgehalte had van meer dan 0,8, namelijk 1,15. De automobiliste was al eens eerder aangehouden omdat zij met een slok op achter het stuur zat. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Op de A8 werd een uur later een 60-jarige man uit Coevorden aangehouden wegens het rijden onder invloed. De politie werd gewaarschuwd door collega's van de Douane Amsterdam. De dienstdoende douaniers hadden de bestuurder bij het benzinestation op de A8 aan de kant gezet nadat zij de man slingerend over de A10 (Coentunnel) en later de A8 hadden zien rijden. De man kreeg een rijverbod van zeven uren en een proces-verbaal. Hij was al twee keer eerder aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Vervelend in de trein

Zaandam, woensdag 7 november 2007, 09:38 uur.

De politie heeft een 29-jarige Amsterdammer aangehouden die zich vervelend had gedragen in de trein. De conducteur vertelde dat de verbaal agressieve man tegen meubilair had geschopt en hem had bedreigd. Ook zou de man de trein wel even in de brand steken. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau waar hij later werd verhoord door de Spoorwegpolitie die proces-verbaal opmaakte en de man in vrijheid stelde.

Politie zoekt varende brandstichters

Monnickendam, november 2007.

De politie van het wijkteam Waterland in Monnickendam is op zoek naar de daders van een brandstichting. Achterop een erf aan Overleek werd zaterdagmiddag 3 oktober rond half vier een kleine caravan in de brand gestoken. De eigenaar zag de vermoedelijke daders, twee jongemannen met capuchons op, wegvaren in een donkere boot in de richting van Ilpendam. Al eerder was de caravan het doelwit van vernielers. Begin september werd er ingebroken en een radiografisch bestuurbaar bootje meegenomen. Half oktober werden de ramen en het interieur vernield. De wijkagent heeft een onderzoek ingesteld dat tot nu toe niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Wel is duidelijk geworden dat in alle gevallen waarschijnlijk gebruik is gemaakt van een vaartuig. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam via 0900-8844.

Portemonnee met steentjes gevonden

Zaandam, woensdag 7 november 2007.

Een politieagent heeft op de Gedempte Gracht een lilakleurige meisjesportemonnee gevonden. Aan één kant is het beursje bezet met lilakleurige steentjes en het wordt afgesloten met een ritsje. De eigenaresse kan zich melden bij de receptioniste van wijkteam Zaandam Centrum aan de Nicolaasstraat.

Laatst gewijzigd 07-11-2007 16:23 | © Politie Zaanstreek-Waterland |