Amsterdam Oud Zuid


Veel bezoekers bij Open Ateliers De Pijp

De atelierroute gehouden in De Pijp tijdens het weekend van 27 en 28 oktober is zeer succesvol verlopen. Duizenden geïnteresseerden bezochten de deelnemende kunstenaars en creatief ondernemers in hun atelier of bedrijf. Stadsdeel Oud-Zuid nam het initiatief voor het tot standkomen van deze atelierroute.

Het aanbod was zeer divers: bezoekers konden genieten van schilder- en beeldbouwkunst, maar ook van keramiek, installaties, video en multimedia, sieraden, experimentele fotografie en glaskunst.

Open Ateliers
Atelierroute 2007: bezoekers bewonderen keramiek van Frank Porcelijn in De Kunstwerkplaats.

Ambachtelijk en creatief

Uniek was de deelname van ambachtelijke en creatief ondernemers. In De Pijp zijn van oudsher veel ambachtelijke bedrijven gevestigd waaronder houtbewerkers, meubelmakers en glazeniers. Daarnaast namen ook creatief ondernemers, zoals binnenhuisarchitecten en vormgevers deel aan de atelierroute. Ook kunstinstellingen openden tijdens dit weekend hun deuren. In bibliotheek Cinétol, De Kunstwerkplaats, Paint-A-Future, Inloophuis Makom en het Ostadetheater was kunst te zien.

Goede samenwerking

Het succes van de Open Ateliers De Pijp is zeker te danken aan de goede samenwerking. De organisatie was in handen van Stichting Saduso en de deelnemende kunstenaars, creatief ondernemers en kunstinstellingen in De Pijp. Zij werkten samen met de Oranjekerk en Wijkcentrum Ceintuur. De atelierroute kwam mede tot stand dankzij bijdragen van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Combiwel, Alliantie Amsterdam, Noord/Zuidlijn en bijdragen van lokale ondernemers.

Naar verwachting is de volgende editie van Open Ateliers De Pijp in 2008. Meer informatie hierover volgt op www.openateliersdepijp.nl.