AutoRai

Vijf jaar Peugeot Experience

(11/7/2007)
Meer dan tweehonderdduizend personen hebben de afgelopen vijf jaar het productadviescentrum Peugeot Experience in Breukelen bezocht. Op dit moment is er een speciale expositie ingericht rond de nieuwe Peugeot 4007 en 207 SW.

In 1999 besloot Automobiles Peugeot om in Nederland een speciaal productadviescentrum op te zetten, waar de consument de gehele modellenlijn van Peugeot kan zien, en waar proefritten kunnen worden gemaakt met alle modellen. Gekozen werd voor de internationale naam Peugeot Experience. Het opvallende blauwe gebouw ligt ter hoogte van Breukelen aan de A2, waar dagelijks enkele honderdduizenden automobilisten passeren en heeft een vloeroppervlakte van zesduizend vierkante meter.

De doelstellingen van Peugeot Experience, zoals verhoging van de naamsbekendheid van het merk Peugeot, een benadrukking van de merkwaarden esthetiek, dynamiek, zekerheid en innovatie en een versterking van de identiteit van het merk Peugeot worden stuk voor stuk gerealiseerd.

Multifunctioneel
Een belangrijk onderdeel van Peugeot Experience is het proefritcentrum, waar consumenten via hun dealer proefritten kunnen aanvragen met zo'n honderd verschillende modellen.

Gedurende de afgelopen vijf jaar werden regelmatig een andere sfeer en uitstraling in Peugeot Experience gecreëerd. Zo vond de presentatie van de Peugeot 1007 aan de Europese Peugeot-organisatie plaats in Peugeot Experience, maar ook voorintroducties voor het Nederlandse publiek van modellen als de Peugeot 407, de 307 CC en de 207 CC werden in Breukelen gehouden.

In het enkele jaren later geopende Peugeot Experience Bedrijfsautoâs worden de vele mogelijkheden van alle bedrijfsauto's van Peugeot getoond. Ook grote afleveringen van enkele tientallen tot soms meer dan honderd auto's tegelijk aan bedrijven als Content en Secretaresse+ worden in Peugeot Experience georganiseerd.

Presentatie van Peugeot 4007 en 207 SW
Naast de initiatieven als Peugeot Avenue in Parijs en Berlijn blijkt het concept van Peugeot Experience een van de succesvolle nieuwe middelen die aan de Peugeot-dealerorganisatie ter beschikking staan om te reageren op veranderingen in de automarkt.

Zo staat Peugeot Experience de komende weken voor een deel in het teken van de Nederlandse introductie van de nieuwe modellen Peugeot 4007 en 207 SW. Het publiek kan met beide uitbreidingen van het modellengamma kennismaken en er na aanvraag via de dealer een proefrit mee maken.