Ingezonden persbericht


Persbericht

Organisaties werken steeds milieubewuster

~ transport- en industriële sector lopen voorop ~

Antwerpen (Citrix Solutions Conference), 7 november 2007 - Organisaties voeren steeds meer actief beleid op het gebied van milieuvriendelijk of energiebewust werken. Ongeveer 2 op de 3 organisaties hebben in de afgelopen twee jaar maatregelen genomen op dit gebied. Dit blijkt uit onderzoek (1) van Heliview onder 700 Nederlandse organisaties in opdracht van Citrix Systems. Het onderzoek toont tevens aan dat bij 50 procent van de organisaties met meer dan 200 werknemers een grote rol voor IT is weggelegd op het gebied van energie- en milieubewust werken.

De transport- (79 %) en industriële (78 %) sector lopen voorop als het gaat om milieuvriendelijk of energiebewust werken. De financiële dienstverlening staat op de laatste plaats. 52 % van de respondenten uit deze sector geeft aan maatregelen genomen te hebben om milieu- of energiebewuster te werken.

Op de vraag bij welke genomen maatregelen IT een rol speelt, noemt 55 % het invoeren van energiezuinige apparaten. Naast de aanschaf van energiezuinige apparaten, adviseren IT-ers ook apparatuur (met name desktops en laptops) tijdig uit te schakelen (18 %) en het papierverbruik terug te dringen (14 %).

"Er is geen twijfel over mogelijk dat energiebewuster werken invloed heeft op het milieu en op de reputatie van een organisatie. Toch staat nog een groot aantal van de organisaties in Nederland sceptisch tegenover het effect van 'groen ondernemen' op de strategie. Dit is zonde, aangezien alleen een IT-afdeling al zo veel verschil kan maken", vindt Rob van der Hoeven, area vice-president bij Citrix Systems Benelux. "Met wat aanpassingen in de IT-infrastructuur, het beïnvloeden van het gedrag van medewerkers en natuurlijk mobiel werken kunnen bedrijven al grote besparingen behalen. Dat is niet alleen gunstig voor henzelf, maar ook voor het milieu."

(1) Het onderzoek werd gehouden onder 700 organisaties in Nederland. Er werden voornamelijk IT-managers, netwerkbeheerders, IT-directeuren en IT-medewerkers ondervraagd.

(293 woorden)