Gemeente Dordrecht


Elzen Zuid: van saai naar spannend

7-11-2007

In De Elzen Zuid wil Staatsbosbeheer een speelbos maken waar je bijvoorbeeld door een tunnel van takken kunt kruipen of in een boomhut kunt spelen.

tunnel in speelbos We willen graag jouw idee of mening horen over een speelbos. Wat vind jij belangrijk? Wil je je ideeën aan ons vertellen? Kom dan (als je wilt samen met je ouders) op woensdagmiddag 14 november of zaterdagmiddag 17 november tussen 13.30 uur en 16.00 uur mee naar het speelbos.

Samen met een boswachter maak je een wandeling door het bos om ideeën op te doen. Heb jij het beste idee dan krijg je een prijs! We verzamelen om 13.30 uur bij de Natuur- en Vogelwacht aan de Noorderelsweg 2A in Dordrecht.

Nieuwe plannen

Voor volwassenen organiseert de gemeente op woensdagavond 14 november van 20.00 uur tot 22.00 uur een informatiebijeenkomst over de inrichting van De Elzen. De bijeenkomst vindt plaats in de Natuur- en Vogelwacht aan de Noorderelsweg 2A in Dordrecht. De zaal is vanaf 19.30 uur open.

Tijdens deze bijeenkomst krijgen de bezoekers een toelichting op de plannen voor De Elzen Zuid kunt u op deze plannen reageren. Graag willen we uw mening horen over de aanpassingen in De Elzen Zuid.

Mix van routes

Tijdens informatieavonden en excursies in het verleden hebben bezoekers aangegeven dat De Elzen Zuid een saai bos is. Staatsbosbeheer wil van De Elzen Zuid in samenwerking met andere partners een spannend bos maken dat geschikt is voor kinderen, wandelaars en paardenliefhebbers.

De Elzen is het enige bos op het Eiland van Dordrecht en belangrijk voor Dordtenaren die behoefte hebben aan een wandeling. Een goede en snelle bereikbaarheid vanuit de stad is belangrijk, vooral voor wandelaars en fietsers.

We willen in De Elzen-Zuid een betere mix van routes voor verschillende gebruikers: wandelaars voor een kort rondje, degenen die wat avontuurlijker en verder willen, de ruiters die te paard in de Elzen komen en fietsers die De Elzen opnemen in hun route.