Gemeente Medemblik

Rookmelder beloond met staatslot

Op zaterdag 27 oktober is een aantal korpsleden van brandweer Medemblik op pad gegaan in het kader van de nationale rookmelderdag. De brandweervrijwilligers hebben op de eerste 32 adressen op de Waterborg in Medemblik geen werkende rookmelder aangetroffen. Sommige mensen waren niet thuis en op sommige adressen zaten geen werkende batterijen in de rookmelders. Op het adres Waterborg 123 werd een werkende rookmelder aangetroffen. Deze bewoonster ontvangt één gratis staatslot. In heel Nederland werd op vijftig willekeurige adressen gecontroleerd op rookmelders. Deze mensen maakten kans op 250 gratis staatsloten. Helaas heeft de notaris het adres op de Waterborg in Medemblik niet als winnaar getrokken.

Teleurgesteld
De brandweer is teleurgesteld over het resultaat; het niet aanwezig zijn van werkende rookmelders op 32 adressen in één straat! Zij hoopt dat dit niet representatief is voor de gehele gemeente. Een rookmelder is een kleine investering en kan grote ellende voorkomen.

Rookmelder kan levens redden

In geval van brand kan een rookmelder het leven van u en uw gezin redden. Recent Engels onderzoek heeft aangetoond dat mensen met werkende rookmelders 100% meer kans hebben een woningbrand te overleven! Rookmelders worden vooral verkocht in de doe-het-zelfzaken of bouwmarkten. Er is vaak een ruim assortiment. De prijs varieert van 5 Euro tot 20 Euro. Er zijn ook combi-melders. Deze detecteren niet alleen rook maar ook Koolmonoxide (CO), maar deze zijn een stuk duurder; ongeveer 50 Euro.