Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Hondenpoephalte op Legmeerplein

7 november 2007 print
De hondenpoephalte is een nieuwe maatregel in de strijd tegen de overlast die hondenpoep veroorzaakt. In De Legmeer staat de eerste. Als het werkt komen er meer. Want Uithoon wil graag een schone en veilige gemeente zijn.

De eerste hondenpoephalte van Uithoorn staat op het Legmeerplein. Afgelopen vrijdag is hij geplaatst, onder het toeziend oog van Norbert Dingen, de voorzitter van Legmeer's bewonersoverleg. In de wijk Legmeer voeren bewoners en gemeente al langere tijd actie tegen de overlast van hondenpoep.

Buurtbeheer Legmeer

Het buurtbeheer De Legmeer onderneemt tal van acties om de grote overlast van hondenpoep in hun wijk aan te pakken. Zo zijn de looproutes en de hondenuitlaatplaatsen in De Legmeer duidelijk uitgezet en krijgen de hondenbezitters in deze wijk vaak en duidelijk informatie over hoe het wél moet. Ook de hondenpoephalte is een initiatief van het buurtbeheeroverleg `de wijk Legmeer hondenpoep vrij'.

Poep hoort niet op straat

Een hondenpoephalte is een combinatie van een afvalbak met een apparaat, waar hondenbezitters zakjes uit kunnen trekken. Het zijn speciale papieren hondenpoepzakjes met een ingebouwd schepsysteem. Heel gemakkelijk en gebruiksvriendelijk dus. Buurtbeheer en de gemeente geven hiermee opnieuw een handvat aan de hondenbaasjes om de overlast van hondenpoep aan te pakken. Onder het motto: kleine moeite voor u, voor iedereen een groot plezier!

Proef

De hondenpoephalte staat vlakbij de drukbezochte supermarkt op het Legmeerplein. Hondenbezitters uit De Legmeer kunnen er vanaf nu hele handige zakjes halen. Als na een paar maanden blijkt dat de hondenpoephalte een succes is, zullen er meerdere haltes komen bij uitlaatvelden en looproutes. Vanzelfsprekend worden die dan in overleg met de bewoners geplaatst. ^