ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV doneert fors bedrag aan Artsen zonder Grenzen

Voorzitter Edith Snoey overhandigde vorige week 32.730 euro aan coördinator Els van de kliniek van Artsen zonder Grenzen in Epworth, Zimbabwe. Zij nam de symbolische cheque in ontvangst namens Artsen zonder Grenzen Holland in Zimbabwe. Het ingezamelde geld is bestemd voor de behandeling van HIV/AIDS-patiënten.

Cheque voor Artsen zonder Grenzen

Edith Snoey was vorige week in Zimbabwe op bezoek om bij een aantal vakbonden, die ABVAKABO FNV steunt, projecten te bezoeken.Zij nam de gelegenheid te baat om de verzamelde ledenwerfpremies die beschikbaar zijn gesteld over te dragen aan Artsen zonder Grenzen in Zimbabwe. De afdeling Holland van AzG houdt zich in Zimbabwe vooral bezig met de bestrijding van HIV/Aids. Daarnaast begeeft de organisatie, vooral bekend van noodhulp, zich ook steeds meer op het terrein van de algemen basisgezondheidszorg, zoals gezondheidsvoorlichting. aanpak ondervoeding van kinderen, watervoorziening.

In de kliniek die Snoey bezocht in Epworth, een township in Harare, werken ongeveer 30 mensen. HIV/Aids vormt een serieus probleem in dit township waar zo'n 400.000 mensen wonen. Grofweg 1 op de drie mensen is besmet.
De kliniek in Epworth is pas sinds april van dit jaar actief, maar nu zijn er al 3500 mensen geregistreerd. Zo'n 600 mensen ontvangen aidsremmers en coaching. Medicijnen zijn wel makkelijk verkrijgbaar Niettemin was AzG erg blij met het geld van de ABVAKABO-leden, want dat betekent dat ze nog meer kunnen betekenen voor de gezondheidszorg in het land.