Politie Twente

Persbericht Politie Twente 7 november 2007

Jan Camphuis: 053-4555350

Politie zoekt getuigen bankoverval

Oldenzaal

Woensdagmorgen 7 november vond zoals eerder gemeld een overval plaats op de ABN-AMRO bank aan het Plechelmusplein in Oldenzaal. Politie is op zoek naar getuigen.

Zoals in het hieronder cursief afgedrukte persbericht van woensdagmorgen 7 november gemeld, vond op deze woensdagmorgen de 7e om ongeveer 08.50 uur een overval plaats op de ABN-AMRO bank aan het Plechelmusplein in Oldenzaal.

Naar aanleiding van het verdere onderzoek is het volgende bekend geworden. De twee daders zijn met een donkerkleurige scooter bij het bankgebouw gekomen en hebben met een zwaar voorwerp aan de achterzijde van de bank een ruit vernield. Een van de twee overvallers is via het ontstane gat naar binnen geklommen. De tweede persoon is buiten bij de scooter gebleven. In het pand waren op dat moment alleen nog maar een aantal personeelsleden aanwezig en nog geen klanten omdat de bank nog niet voor het publiek was geopend. Een aantal personeelsleden zag kans naar buiten te vluchtten. Door de personeelsleden is bij de overvaller die naar binnen kwam geen wapen gezien en deze klom even later via hetzelfde gat weer naar buiten. Hierna zijn de twee op de scooter weggereden. Tien minuten later werd door een getuige gemeld dat op de Hofmeijerstraat in Oldenzaal een scooter lag. Deze scooter is onderzocht en meegenomen naar het politiebureau. Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat dit de scooter is die door de overvallers is gebruikt. Hierna ontbreekt ieder spoor. Wel is bekend geworden dat op de Pastoriestraat in Oldenzaal, in de directe omgeving van de bank, een scooter heeft gestaan, afgedekt door een hoes, en daar is klaargezet. Het wordt niet uitgesloten dat dit de scooter is geweest die door de overvallers is gebruikt en later aan de Hofmeijerstraat is achtergelaten. In het belang van het onderzoek wordt in het midden gelaten of er door de overvaller die in de bank is geweest iets is meegenomen.

De personeelsleden van de bank maken het naar omstandigheden goed. De bank draagt zelf zorg voor hun opvang.

De politie wil graag weten of er getuigen zijn die mogelijk iets meer kunnen vertellen over de volgende zaken: * Wie heeft dinsdagavond de 6e of in de nacht van dinsdag op woensdag gezien dat de scooter is neergezet onder een hoes aan de Pastoriestraat of heeft gezien dat de scooter er voor de overval is weggehaald. * Wie is vlak voor, gedurende of direct na de overval in de omgeving van de bank iets bijzonders opgevallen. * Wie heeft gezien dat de beide overvallers de scooter hebben achtergelaten op de Hofmeijerstraat en heeft daarbij gezien waar de twee naar toe zijn gegaan. Zijn ze in een ander voertuig gestapt ? Of zijn ze lopend verdergegaan ?

Mensen die op bovenstaande vragen antwoord kunnen geven of die mogelijk iets meer weten over de overvallers of weten wie ze zijn, worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente afdeling Oldenzaal, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Mensen die zich al bij het team hebben gemeld, hoeven dit niet opnieuw te doen. (07-144488)

Gewapende bankoverval

Oldenzaal

Woensdagmorgen 7 november vond een gewapende overval plaats op de ABN-AMRO bank aan het Plechelmusplein in Oldenzaal. Na de overval zijn twee personen op een scooter weggereden.

Woensdagmorgen 7 november om ongeveer 08.50 uur werd een gewapende overval gemeld op de ABN-AMRO bank aan het Plechelmusplein in Oldenzaal.

Twee personen zijn de bank binnengedrongen en bedreigden de aanwezige personeelsleden. Na de overval vertrokken de twee op een scooter. Op de Hofmeijerstraat in Oldenzaal werd even later een scooter aangetroffen waarvan op dit moment nog niet duidelijk is of dit de scooter is die door de overvallers is gebruikt. De scooter is voor verder onderzoek meegenomen.

In eerste instantie was het voor de direct terplaatse gegane politiemensen nog niet duidelijk of er nog mogelijke overvallers in het pand aanwezig waren. Hierop werd besloten de omgeving van het Plechelmusplein ruim af te zetten en niemand toe te laten. Op het moment dat duidelijk werd dat er geen overvallers meer in de bank aanwezig waren en dat er onder de aanwezige personeelsleden geen gewonden waren gevallen, werd de afzetting kleiner gemaakt..

Op dit moment, woensdagmorgen 7 nov. 10.15 uur, is nog niets meer bekend, althans niet meer wat nu al naar buiten gebracht kan worden. Zo is bijvoorbeeld nog niet bekend of er een wapen en zo ja welk wapen er gebruikt is en of geld is buitgemaakt en zo ja hoeveel.

Wanneer dit wel kan, zullen we met een nader persbericht komen.