Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Vrijwilliger gezocht als coördinator Klussendienst Ouderen

Je bent al op leeftijd, je woont nog zelfstandig maar het lijf kan niet alles meer aan. Je hebt weinig of geen familie of die hebben het te druk of wonen ver weg.

(door: Ruud de Jongh, OK-bank Feijenoord)

Wat te doen?
Dan kunnen kleine problemen als een lekkende kraan of een klemmende deur grote zorgen worden. Professionele hulp is duur voor ouderen met een smalle beurs. Wat te doen?

In oprichting
Om in de nood te voorzien is vanuit de zorgcentra Simeon en Anna, Joachim en Anna, Maasveld en Dorpsveld het idee ontstaan om voor de deelgemeenten Feijenoord en Charlois een klussendienst voor thuis wonende ouderen te organiseren. Wij richten de dienst op en zorgen voor kantoorruimte, gereedschap, begeleiding en ondersteuning. Het eigenlijke klussen wordt door vrijwilligers gedaan, vertelt Aad Hoekman, manager facilitaire dienstverlening.

Pool
Het idee is een pool van vrijwilligers te vormen die ieder in hun eigen tijd af en toe een klusje bij ouderen thuis doen. Denk aan het vervangen van een peertje, het ophangen van een schilderij, het verplaatsen van een zwaar meubelstuk, het maaien van gras. Alle denkbare klusjes in en rond het huis.

Vrijwilliger worden?
Allereerst is een coördinator nodig voor 18 uur in de week. (of twee, ieder voor ongeveer 9 uur) Hij of zij moet sociaal vaardig zijn, goed kunnen plannen en affiniteit met ouderen hebben. U kunt zich hiervoor aanmelden via telefoonnummer (010) 493 22 00. U kunt vragen naar de heer Ger Sens. De beoogde coördinator kan zich ook via de OK-bank van Feijenoord aanmelden (telefoon 010-290 99 44).

(foto: Alle denkbare klussen in en rond het huis.)