Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Zes amendementen

Tijdens de algemene beschouwingen op 1 november zijn ook zes amendementen ingediend. Een amendement is een formele wijziging van een officieel document. Hieronder een opsomming met een korte beschrijving.

Nieuwe amendementen
Donderdag 8 november kunnen nieuwe amendementen worden ingediend en wordt aan het eind van de avond gestemd.

Amendement 1 (GroenLinks): prestatie-indicator kunst en cultuur In de programmabegroting staat dat in 2008 cultuurinitiatieven en
-plannen bijeengebracht worden in een kadernotitie Kunst en Cultuur. Hier staat geen prestatie-indicator bij. De raad wordt gevraagd in te stemmen met de toevoeging dat de kadernotitie uiterlijk in december 2008 is goedgekeurd door de raad.

Amendement 2 (PvdA): participatiebeleid
Veel projecten in de deelgemeente worden door het bestuur en beroepskrachten geïnitieerd zonder contact met bestaande (bewoners)netwerken. De deelraad wordt gevraagd te besluiten dat in de begroting speerpunten over participatie worden toegevoegd en dat in januari/februari 2008 het programma Burger, Participatie en Integratie in overeenstemming wordt gebracht met een notitie uit 2004 over het betrekken van bewoners.

Amendement 3 (PvdA): stimuleren jeugdactiviteiten In de programmabegroting staat dat de jeugd in Feijenoord alle kansen verdient. Er wordt gesproken over stimuleren van verdere ontwikkelingen, maar financieel en beleidsmatig is daarover niets duidelijk terug te vinden. De raad wordt gevraagd in te stemmen met de toevoeging dat voor het stimuleren van jeugdactiviteiten binnen de bestaande budgetten 100.000 euro wordt vrijgemaakt voor activiteiten voor en door jongeren.

Amendement 4 (PvdA): DialoogDrieDaagse
De DialoogDrieDaagse heeft bijgedragen aan de contacten tussen bewoners in de deelgemeente en daarmee ook aan de integratie van verschillende bevolkingsgroepen. De raad wordt gevraagd in te stemmen met de toevoeging in de begroting dat de DialoogDrieDaagse wordt geëvalueerd, verbeterpunten zullen worden doorgevoerd, en dat de DialoogDrieDaagse een vast onderdeel wordt van het programma Welzijn.

Amendement 5 (PvdA): parelpleinen
Veel kleine pleinen in de deelgemeente kunnen door relatief kleine ingrepen een betere uitstraling en een beter passende gebruiksfunctie krijgen. De raad wordt gevraagd in te stemmen met de toevoeging in de begroting dat groepen van minimaal zeven omwonenden de mogelijkheid krijgen een plan van 35.000 euro te maken voor de inrichting van hun plein, mits uitvoerbaar en met voldoende draagvlak en participatie.

Amendement 6 (PvdA): wijkinitiatieven deelraad
Er zijn regelmatig politieke onderwerpen en vraagstukken die pas gedurende het jaar zichtbaar worden en die met relatief kleine bedragen kunnen worden opgelost. De raad wordt gevraagd in te stemmen met de onttrekking van 50.000 euro uit de algemene reserve en deze te storten in een bestemmingsreserve Wijkinitiatieven.